Vienas populiariausių muzikinių projektų Lietuvoje turi naują laimėtoją – ja tapo humoristo Vitalijaus Cololo duktė Evita. Didelį gerbėjų būrį turinti mergina jau ir anksčiau yra kalbėjusi, kad garsi pavardė ne visada yra pliusas. Dvyliktokei ir ankstesniuose dainavimo konkursuose yra tekę išgirsti kalbų, kad jos laimėjimai esą nupirkti.

Laimėjus „Lietuvos balso“ projektą panašių nuomonių taip pat pastebėta. Iškart po šou finalo dalis žiūrovų suskubo savo nuomonę išreikšti internete.

Socialiniuose tinkluose ne vienas projekto gerbėjas teigė, kad laimėti esą turėjo Simona, kuri ilgą laiką pirmavo tiesioginiame balsavime. Nepaisant to, paskutinė iš dvylikos dalyvių pasirodžiusi Evita sugebėjo išsiveržti į priekį ir triumfavo.

Diskusijas šia tema pastebėjo ir šou organizatoriai, kurie nusprendė netylėti ir papasakoti, kas dedasi tokio masto projekto užkulisiuose.

„Transliacijos prodiuserė Saulenė Valskytė labai taikliai atskleidžia darbo kilnojamoje stotyje niuansus. Ji „Elitaz“ komandoje atsakinga ir už informacijos perdavimą vedėjui Rolandui Mackevičiui, tame tarpe – ir balsavimo rezultatų. Jei kam nors kada nors kilo abejonių dėl „Lietuvos balso“ projekto konkurencijos skaidrumo, siūlau paskaityti Saulenės žinutę. O aš ta proga dėkoju visai filmavimo komandai už meistrišką preciziką, speciali padėka už unikalų vaizdo tempą – transliacijų režisieriui Tomui Skamaročiui“, – kolegoms feisbuke dėkojo Gediminas Jaunius.

„Lietuvos balso“ vyr. prodiuseris pasidalino kolegės patirtimi „iš vidaus“.

„Šiandien turėjau prabangą transliacijos metu „Lietuvos balse“ karts nuo karto užmest akį į „Facebook“ ir taip, na, kodėl... Kodėl visada, nepaisant to, kas vyksta „viskas surežisuota“?

Laiminėja Simona – ji buvo mokytojų favoritė, jau seniai nuspręsta, kad laimės. Laimi Evita – viskas surežisuota, dainavo paskutinė, iš kur galėjo tiek balsų surinkt...

O tai gal paimkit telefoną ir balsuokit, nes kiti taip daro ir jiems puikiai sekas!

Kas turi laimėt projektą ir kokia balsų persvara, kad tai nebūtų „iš anksto nuspręsta“?

Jau daug metų dirbu su „Lietuvos balsu“ ir kaskart gaunu tuos pačius klausimus: „Mokytojams gi pasakyta kada atsisukt, ar ne?“, „Jūs gi jau žinot, kas laimės?“.

Norėčiau kada nors padaryti transliaciją iš KTS per akląsias perklausas, kai mes baigiame sužvairėti, stebėdami keturias kameras ir kada kas paspaus mygtuką. Kaip keikiamės, kai neatsisuka kam nors, kas tikrai gerai padainavo. Kaip kartais truputėlį nusiviliam, atsisukus silpnesniam, nes žinom, kad po to eis stipresnis. Kaip skauda širdis, kai stiprus atlikėjas suklysta ir jam niekas nepaspaudžia mygtuko.

Ir per tiesiogines, kai visi kaip ant adatų stebime besikeičiančius skaičius ir vedėjui prašant rezultatų laukiam audito patvirtinimo. Kai iki paskutinės minutės garsistai laukia ženklo, kurie atlikėjai dainuos dar kartą. Scenarijai būna parašomi dvigubai ilgesni, nes neaišku, kuriuos dalyvius reiks pristatinėti dar kartą.

Patikėkite, mums būtų daug lengviau viską surežisuoti, negu tris valandas studijose stresuoti.

Puikus dar vienas sezonas! Puikūs visi visų projektų sezonai! O jei manimi netikite – ateikite į filmavimus (jei karantino sąlygos leis) arba pabandykit patys balsuot už patikusį dalyvi – tai labai paprasta – daug paprasčiau, nei mums jūsų balsus skaičiuoti.

Papildymas: ir būkit geraširdiški komentaruose, rašykit apie dalyvius, kurie jums patinka, o kurie galbūt nelabai – apeikit. Jei žmonės balsavo – vadinasi, jie to verti! Negalima stumt ant žmogaus dėl to, kad jis kitiems patinka labiau nei jūsų favoritas“, – socialiniame tinke skelbė prodiuserė.

Evita: yra žmonių, kurie manys, kad kažkas yra nupirkta

Laidoje „Delfi Rytas“ kalbinta projekto nugalėtoja E. Cololo neslėpė džiaugsmo bei užsiminė, jog finalo atmosfera buvo puiki.

„Gaila, kad finalas nevyko su žmonių auditorija, tačiau ant stogo atmosfera buvo išties gera. Susirinko daug žmonių, labai palaikė, pypino iš mašinų. <...> Visi buvo laimingi, džiaugėsi, buvo smagu susimojuoti iš mašinų“, – džiaugėsi Evita.

Piniginį prizą laimėjusi E. Cololo sakė, jog jau žino, kur išleis 15 tūkst. eurų.

„Tikriausiai eisiu studijuoti, kadangi baiginėju 12 klasę. Na, ir nuomosiu butą Vilniuje. Tad tikrai yra kur dėti laimėtus pinigus. Žinoma, investuosiu ir į muziką“, – teigė „Lietuvos balse“ išgarsėjusi mergina.

Atlikėja neslepė, jog dalyvaujant projekte teko susidurti ir su sunkumais.

„Projektas šiek tiek užsitęsė dėl karantino, bet stengiausi nepalūžti ir susitvarkyti. Tačiau nuskyniau pergalę, o tai – didelis džiaugsmas ir laimė. <...> Apie tai, kas vyksta užkulisiuose, šiek tiek žinojau ir anksčiau. Į „Lietuvos balsą“ užsiregistravau ekspromtu, bet tikrai nemaniau, kad pateksiu į finalą ir netgi nugalėsiu. Nežinau, ko tikėjausi atėjusi, bet gavau labai daug – pažinčių, patirties, bendravimo su mokytojais. Visi tie žmonės, patirtis ir yra svarbiausia“, – tvirtino Evita.

Projekto „Lietuvos balsas“ laimėtoja neslepia, jog žinoma tėčio pavardė žmonėms sukelia įvairių minčių.

„Kai kurie žmonės net nežino, kad mano tikra pavardė yra Cololo. Jie mano, jog tai – pseudonimas. Manau, kiekvienas žiūrovas į tai žiūrėjo vis kitaip ir turėjo kitokią nuomonę. Tačiau turiu jus nuvilti – jūs už mane balsavote ir aš laimėjau. Yra žmonių, kurie visą laiką kalbės ir manys, jog kažkas yra nupirkta. Šiek tiek skaudina, bet turiu tai priimti“, – sakė Evita.

Žinomumas 12-oje klasėje besimokančią merginą šiek tiek gąsdina – E. Cololo teigė, jog yra uždaras žmogus.

„Svarbiausia dabar yra išlikti savimi ir viską daryti taip, kaip dariau anksčiau. Dėmesys kiek baugu, tačiau aš padariau tiek daug, tad reikia susitaikyti su tuo“, – eteryje prisipažino projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja Evita Cololo.

Neįprasto finalo eiga

Šalyje esant epidemijai ir apribojimams karantino metu pasiruošimas projekto finalui šį kartą buvo kitoks, nei įprasta. Praėjusią savaitę vykusių filmavimų metu tuščioje salėje buvo nufilmuoti visi finaliniai pasirodymai. Remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymais, buvo palaikomas saugus atstumas bei užtikrinama maksimali viruso plitimo prevencija pasitelkus respiratorius bei vienkartines pirštines.

Po ilgos pertraukos filmavimo metu susitikę mokytojai atvirai pripažino, jog pasiilgo scenos, šou ir vieni kitų. Filmavimo metu kolegos su vedėju R. Mackevičiumi dalinosi pasakojimais, kaip leido laiką karantino metu ir nevengė aštriai vienas apie kitą pajuokauti.

Finalistų pasirodymai vakaro metu buvo ypatingi. Nors jiems scenoje netalkino nei pritariamieji vokalai ar šokėjai, įspūdingą šou jie kūrė pasitelkdami vizualizacijas ir ypatingai ryškius įvaizdžius.

Šeštadienio vakarą dėl žiūrovų simpatijų kovėsi Monique, Justino Jaručio, Monikos Liu ir Donato Montvydo komandų nariai.

Dalyviai finale pasirodė tokia tvarka: Elizabeth, Jokūbas, Eliza, Simona, Katerina, Karolina, Juozas, Miglė, Justina, Edgars, Simonas ir Evita.

Į top ketvertuką pateko Evita, Simona, Jokūbas ir Karolina. Šie dalyviai turėjo dėl geriausiojo vardo kautis kitame balsavime. Vos keliolika minučių trukusi kova nulėmė, kad šiemet projekto laimėtoja tapo J. Jaručio mokinė – E. Cololo.

Iškart po pergalės nugalėtoja dar kartą atliko laimę atnešusią dainą „American Boy“.

„Aš vis dar to nesuvokiu“, – iškart po verdikto neslėpė Evita.

„Pirmiausia aš noriu grįžti namo ir juose su šia naujiena prabusti. Norėčiau sukurti kažką muzikoje, bet pirma man reikia pabaigti mokyklą, išlaikyti egzaminus, o po to žiūrėsime“, – kalbėjo ji.

„Ačiū. Žiauriai ačiū visiems, kurie mane palaikė. Neturiu žodžių. Nesitikėjau, kad gausiu tiek daug palaikymo. Ačiū, kad buvote su manimi“, – pridūrė V. Cololo dukra.

Dar prieš finalą projekto dalyvė atskleidė, kad į sceną ji lipo su ne tik specialiai jai pasiūtomis ir šimtais kristalų puoštomis kelnėmis, bet ir ypatingu ir labai sentimentalią vertę turinčiu švarku.

„Pasiruošimas finalui man nebuvo labai lengvas. Aišku, kad buvo momentų, kai jaučiausi silpna, tačiau tuomet turi suimti save į rankas ir laikytis savo toliau duoto kelio. Tokioje situacijoje privalai išmokti būti stipri. Nes jei tik nuleisi rankas, viskas absoliučiai ims slysti iš po kojų. Žinoma, kad šį, finalinį pasirodymą noriu skirti tėčiui. Todėl ir į sceną lipu su savo tėčio švarku, kuris man turi labai ypatingą reikšmę“, – apie savo pasirodymą ir stiprybės scenoje suteikusi drabužį kiek anksčiau kalbėjo Evita.

Projekto finalo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)