Tai dokumentinis pasakojimas apie praėjusią vasarą įvykusią lietuvių ekspediciją po Pietų Ameriką, atkartojant garsiausio visų laikų Lietuvos keliautojo Mato Šalčiaus maršrutą. Į netradicinių kelionių mėgėjų klubą susibūrę garsūs Lietuvos žurnalistai, operatoriai ir šiaip užkietėję keliautojai šia ekspedicija kartu paminėjo M. Šalčiaus 115-ąsias gimimo ir 65-ąsias mirties metines.

Kelionę filme įamžino žurnalistas Ričardas Sartatavičiaus ir operatorius Fiodoras Čerednikas. Pirmoji ciklo dalis pasakos apie kelionę iš Peru sostinės Limos iki senosios inkų gyvenvietės Maču Pikču, kurią patyrę keliautojai vadina viena gražiausių pasaulio vietų. Filme matysime, kaip lietuviai keliavo giliausiu pasaulyje Kolkos kanjonu (4300 m) ir stebėjo gražiausius Andų paukščius kondorus.

Keliautojai kamera užfiksavo ir Amazonės upės aukštupį, esantį daugiau kaip 5 km aukštyje. Dar filme – lietuvių skrydis virš Andų su parasparniais, didžiausias druskos ežeras pasaulyje, prie jo gyvenantys rausvieji flamingai ir kaktusų sala...

Apie lietuvių keliautojų nuotykius ir atradimus Pietų Amerikoje – filmas „Ekspedicija: Bolivija – Peru 2005“. Pirmoji dalis – jau šį sekmadienį, sausio 8 d., 13.30 val. per Lietuvos televiziją.