„Buvo suplanuota labai daug koncertų. Dabar net kalendoriuje trinu, iššoka pranešimas, šiandien turėjom būti Londone, – išbraukiam. Ir tas suvokimas, kad prarandi viską. Viską. Tave žino, bet kas iš to? Jei negali suteikti kažko mainais į duoną? Finansų aš net nenoriu dabar skaičiuoti, yra vadyba suskaičiavusi, kiek mes praradome. Mes praradome viską. Kitiems būna, kad nuo atlyginimo nuėmė 20% ar 30%, tai mes prie tos grupės žmonių, kurie praradome darbą. Ką čia skaičiuoti. Nulis”, – sako Vaidotas Valiukevičius.

Aplankius finansinei sėkmei, žmogaus galvoje pradeda suktis įvairiausi planai, kažkada sukurtos svajonės, kurias norėtum įgyvendinti. Paklausus, ką Vaidotas planavo nuveikti, kuomet koncertai pasipylė lyg iš gausybės rago, vyras buvo atviras: net ir po to, kai buvo pradėtas liaupsinti visų, nepametė sveiko požiūrio į materialius dalykus.

„Nesakyčiau, kad man reikia daug. Gal buities pagražinimas buvo mano planuose. Kadangi mūsų sena mašina jau sugedo galutinai, galvojau apie paprastą praktišką automobilį. Bet pagalvosiu dar. Niekada negyvenau prabangaus gyvenimo ir jo specialiai nesiekiau. Man prabanga lygu ne švaistymasis pinigais, bet poreikių patenkinimas išliekant nepersisotinusiu. Nes kai žmogus persisotina viskuo, prasideda problemos. Man patinka skanus maistas, bet aš jį gaminu pats, skani kava, ramus vaizdas pro langą, žinojimas, kad neskauda susimokėti pinigus už komunalines paslaugas. Kad jei tu nori kažkur nuvykti, ramiai pabūti, gali sau tai leisti, kad turi kažkokį kapšelį atsargos. O didžiausių vilų ar auksinių kambarių – neturiu tokio noro”, – pasakoja Vaidotas.

Atlikėjas prisipažino, kad jo gyvenimas primena amerikietiškus kalnelius. Tačiau, net ir esant tokiai situacijai, garsus vyras nenuleidžia rankų, ir su visais dalinasi savo raktu į gerą savijautą:
„Reikia eiti vaikščioti, bėgioti, kad tavo kūnas judėtų. Jei bijai išeiti į lauką net su kauke, daryk pritūpimus namie, atsispaudimus. Yra visokių video internete. Susirask juos. Nuotoliniu būdu daryk kitas veiklas, kurios tave įtrauks į kažkokį naują ratą žmonių. Aš pats, paskelbus karantiną, tęsiu anglų kalbos pamokas internetu. Ir tai mane labai išjudina. Jei užsidarei namuose, neprivalai vien skaityti žinias ir verkti, kad kas nors vėl blogo nutiko. Toliau tęsk savo mokslus, veiklas“.

Kas nutiko Vaidoto gyvenime, jog jo galvoje sukosi mintys, o kas, jei aš tapsiu benamiu? Kodėl garsus vyras Lietuvą vadina pasaulinio lygio šalimi? Ir kokia kažkada psichoterapeutės pasakyta frazė šiandien jam padeda nenuleisti rankų? Visas interviu su Vaidotu - jau šį antradienio vakarą, laidoje „Bus visko“, 20 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)