Pasiruošimo metu su vaikais ne pirmus metus jau dirbantis Donatas Montvydas nesiliauja šypsotis – repeticijos visuomet būna pilnos pozityvo, tačiau pripažįsta, kad kartais ne viskas klostosi pagal planą, rašoma spaudos pranešime.

„Kai kurie vaikai pirmą kartą dainuos kartu su kitais. Natūralu, kad nors ir stengiamės dalyvavimą projekte pateikti, kaip vieną didelį nuotykį, jie taip pat jaučia tarpusavio konkurenciją. Dėl to kartais bando improvizuoti, pademonstruoti savo vokalines galimybes, nors taip net nebuvo repetuota“, – pasakoja Donatas Montvydas, prisiminęs paskutinę repeticiją, kuomet dėl vaikų improvizacijų ir noro vokaliai pasirodyti, projekto komanda sunerimo, ar pasirodymas tikrai pavyks ir ar vaikai sugebės kartu susidainuoti.

Eidamas į trikovų etapą, Donatas Montvydas patikina, jog kol kas savo komandoje neturi nei vieno favorito, o sprendimą su kuo keliauti pusfinalį priims tik įvertinęs dalyvių pasirodymą prieš publiką. Mokytojas žino, kad dirbant su vaikais, svarbiausia išvengti bet kokių dramų ir užtikrinti, kad dalyvavimas projekte suteiktų tik pozityvias emocijas.

„Aš pasilieku spręsti iškart po pasirodymo. Jeigu dabar pasirinkčiau favoritą, jaučiu, kad devyniasdešimt procentų, jog jis pasikeis. Einu kaip baltas popieriaus lapas tikėdamasis pamatyti tą geriausią pasirodymą ir už jį nubalsuoti. „Lietuvos balsas. Vaikai“ projektas yra unikalus ir jaudinantis tuo, kad jame dalyvauja vaikai, kurie ne visada stabiliai pasirodo, ne viską padaro, ką padarydavo repeticijose. Tačiau tai labai gerai parodo profesionalumo lygį, kai tu dainuoji prieš kameras „Siemens“ arenoje. Bet kokiu atveju, mano misija yra padaryti taip, kad kiekvieno mano komandos nario pasirodymas scenoje ir jam ir žiūrovui taptų tikra šventė“, – sako Donatas.

Dalintis pozityvu prieš šventinę projekto laidą mokytojas su savo mokiniais nusprendė ir šią savaitę. Kartu su dviem savo komandos dalyviais Aronu ir Dovydu bei ELITAZ gyvo garso grupe, savo namuose jie įrašė muzikinius linkėjimus visai Lietuvai, kuriais nori perduoti svarbiausią žinutę visoms Lietuvos šeimos šiuo laikotarpiu – viskas tikrai bus gerai.

Muzikinė pozityvumo bomba scenoje, profesionaliai parengti vaikų pasirodymai, netikėti mokytojų įvaizdžiai ir nelengvi sprendimai, renkantis su kuriuo dalyviu jie pasiruošę keliauti į pusfinalį – jau pirmąją Šv. Velykų dieną, sekmadienį, 19:30 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)