Socialiniuose tinkluose internautai dalijasi vyro samprotavimu apie tai, kokia dienotvarke karantino laikotarpiu vadovaujasi šeimos ir kaip be grožio salonų neva išgyventi negali moterys.

Internautai ne vien lieja pasipiktinimą, bet ir diskutuoja – galbūt šis pasisakymas buvo sarkastiškas?

„Kaip atrodo karantinas? Moterys, kaip iki šiol nieko neveikia, taip ir karantino sąlygomis iš esmės jos nieko neveikia. Ką jos ten daro? Valgyti daro, namus tvarko, skalbia, lygina, prižiūri vaikus. Ką daro vaikai? Vaikai viską griauna, siaučia, rėkia ir nori.

Ką daro vyras? Vyras atidžiai seka žinias ir tomis baisiomis naujienomis informuoja savo žmoną. Nuo to ji pradeda dar greičiau judėti ir tokia yra šeimos idilė karantino sąlygomis. Visi kažkuria prasme yra laimingi.

Ir kas paaiškėja? Paaiškėja, kad moterims vis dėlto visos tos procedūros: kirpykla, manikiūras, pedikiūras, veido odos valymas... Visa tai joms yra gyvybiškai svarbu. Tai yra kaip vizitas pas psichologą, savipagalba. Ten eidamos jos pražysta, atsigauna. Dabar, kai jos viso to neturi, vyrams bus puiki proga susipažinti, kaip iš tikro atrodo jo žmona.

Tai yra tas retas atvejis, kai nubyra blakstienos, atauga antakiai, plaukai keičia spalvą. Ir tu galvoji – su kuo gi aš čia gyvenu? Koks jos vardas?“ – laidoje prieš pristatant naują siužetą kalbėjo Edgaras.

„Delfi“ bandė susisiekti su laidos žurnalistu, tačiau jis į skambučius neatsakė. Vis dėlto atsakymą pateikti sutiko TV3 televizija.

„Žmogus aštriau išsireiškė su ironija ir sarkazmu. Ne visiems tas humoras suprantamas ir priimtinas. Todėl nuoširdžiai atsiprašome visų žiūrovų, kam tai pasirodė nepriimtina. Tačiau esu tikra, kad Edgaras tikrai nieko nenorėjo nei įžeisti, nei pažeminti, nei paniekinti“, – komentavo TV3 televizijos atstovė žiniasklaidai Asta Brazaitienė.

Tuo tarpu feisbuke ir toliau dalijamasi laidos ištrauka, kurią užfiksavo Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos valdybos narė Viktorija Gailiūtė.

„Privalau tuo pasidalinti. Šiuo metu televizija turi išaugusius žiūrimumo reitingus. O štai vienu iš žiūrimiausių laikų populiari laida transliuoja – moterys nieko neveikia, tik daro valgyt ir rūpinas namais, o štai vyras ją informuoja apie svarbiausias dienos naujienas. Be to, vyrams sunkus metas – jų žmonos nebebus gražios, o juk tai šitaip svarbu, kad nagai, plaukai būtų sutvarkyti.

Man tai sunkiai suvokiama. Dar 1994 m. Lietuvoje įsigaliojo JT konvencija dėl visų formų diskriminacijos panaikinimo moterims, 1999 m. priimtas moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymas, o nuo 2015 m. vasario Lietuvoje yra įsigaliojusi valstybinė moterų ir vyrų lygių galimybių 2015-2021 metų programa. Bet štai vidury dienos girdime, jog iki lygių teisių mums dar toli“, – rašė V. Gailiūtė.

V. Gailiutė „Delfi“ sakė, kad dėl šio įrašo Lietuvos jaunimo organizacijų taryba planuoja kreiptis į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)