Prieš porą savaičių savo koncertą surengusi Natalija Bunkė, į kitą dieną planuotą pasirodymą scenoje nebeužlipo. Įvedus karantiną, staigiai teko viską atšaukti, rašoma spaudos pranešime.

„Atšaukėme 10 solinio turo koncertų, kuriose turėjo būti pilnos salės, o dar kiek privačių pasirodymų teko atsisakyti… Pradedu galvoti, kas bus toliau, kaip reikės išgyventi. Juk viską skaičiuoju, turiu namo paskolą“, – „Nuo...iki…“ laidai prisipažįsta N.Bunkė.

Visa laimė, kad sužadėtinis Edgaras išmokė Nataliją taupyti – santaupų turėtų pakakti pusmečiui. Jei labai susiverš diržus – gal net visiems metams.

„Puokštes vis dar gaminu neskaičiuodama laiko, bet suprantu, kad ir tai baigsis. Juk žmonėms ne puošyba dabar rūpi“, – kalba Natalija.

Kovo 21-ąją Vidas Bareikis planavo scenoje atšvęsti savo 34-ąjį gimtadienį ir taip pradėti turą po Lietuvą. Tačiau koronavirusas planus pakoregavo – neįvyko pasirodymas, o gimimo dieną teko paminėti izoliavusis.

„Jei Kinijai prireikė keturių mėnesių suvaldant virusą, tai ir aš tuos keturis mėnesius savo galvoje esu atidėjęs šitam įdomiam nuotykiui. Kitaip negaliu į tai žiūrėti. Aišku, baisiausia, kad kai kuriems žmonėms tai yra tragedija. Bet iš kitos pusės, pirmą kartą gyvenime pasijutau kaip kokiame holivudiniame filme, kai puola ateiviai, ar koks virusas iš kosmoso išguldo visą žemę“, – kalba Vidas.

Vidas skaičiuoja, kad iki vasaros jam iš viso teko atšaukti daugiau nei 20 koncertų. Dėl to jis prarado nemažai pinigų – rengiant turą, už kai kurias paslaugas reikėjo mokėti į priekį.

„Manau, kad kai visa tai baigsis, dar dvigubai tiek pat laiko bus pasauliui tokios pagirios. Žmonės turės vėl įprasti sveikintis, būti viešose vietose, sekti informaciją, ar tie dalykai nesikartoja. Man atrodo, kad 2020 metai yra paženklinti koronos ir jie tikrai nebus įprastiniai. Jau laukiu 2021-ųjų, kada viskas būtų tvarkoje“, – viliasi V.Bareikis.

Beata Nicholson su sese Odeta Bložiene buvo pirmosios, parodžiusios pavyzdį, kaip pagalbos ranką valstybei sunkiu metu gali ištiesti ir verslas. Jų valdomi šeimos restoranai „Jurgis ir Drakonas“ bei „Brooklyn Brothers“ dar prieš paskelbiant karantiną, ėmė neatlygintinai tiekti maistą septyniose Vilniaus ir Kauno ligoninėse dirbantiems gydytojams.

„Buvome pasiruošę produktų normaliam savaitgaliui, įprastam svečių srautui, o atėjo vienetai. Mums kilo mintis, kad galime rezervą panaudoti maitinant daktarus, kurie yra fronto linijose. Dabar dalintis yra būtina, turime palaikyti vieni kitus. Tik susitelkimas, o ne pesimizmas mus gali išgelbėti“, – „Nuo...iki…“ laidai sakė Odeta Bložienė, besidžiaugdama, kad atsirado dar daugiau verslų, norinčių savo maisto gaminiais paremti medikus.

Šiuo metu šeimos restoranų verslas išgyvena nemenką iššūkį. Iš turimų 7 restoranų teko palikti veikti 4. „Jeigu prieš dvi savaites dar kalbėjome apie plėtros planus, tai šiandien mes galvojame nuo visiško uždarymo iki kaip išsaugoti bent kažkiek darbo vietų. Sprendimai yra labai sunkūs, mes turime 140 darbuotojų“, – LNK laidoje pripažįsta Odeta.

Kaip į atšauktą „Euroviziją“ žiūri „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius, kaip kiekvienas gali namų sąlygomis pasigaminti kaukę – pirmadienį 20 val. „Nuo...iki…“ laidoje per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)