„Siūlau, kad nuo kovo 13 dienos, nuo rytojaus ryto, visoje Lietuvoje būtų draudžiami visi tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse rengiami renginiai. Atvirose erdvėse būtų leidžiama tik tokius renginius, kurių dalyvių skaičius neviršytų 100 asmenų. (…) Sporto renginiai – tik be žiūrovų. Siūloma nuo kovo 13 iki 27 dienos drausti kultūros, laisvalaikio, pramogų renginius, įstaigų lankymą ir jų veiklą“, – Vyriausybės pasitarime sakė ministras Aurelijus Veryga.

Ketvirtadienį jau pranešta, kad savo koncertus nukelia Justinas Jarutis ir grupė „X Ambassadors“. Vyriausybės sprendimas koreguoja ir „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų planus, kurie turėjo skambėti kovo 27-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Eteris bus balandžio 1-ąją, bet pats renginys kovo 27-ąją filmuojamas nebus, kadangi tai uždraudė Vyriausybė. Kaip mes suprantame, jie naudojasi koronavirusu kaip pretekstu uždrausti „svogūnus“ rinkiminiais metais.

Kaip tik su TV3 televizija dėliojamės visą šią situaciją. Manau, kad balandžio 1-ąją mes turėsime transliaciją, kurioje bus pastarųjų metų geriausi pristatyti numeriai, kokie yra buvę apskritai „svogūnuose“. O renginį nukelsimę į spalį. Laukia labai įdomus ruduo, kadangi rinkiminiai metai, bus daug medžiagos.

Žiūrovai turės net dvejus „svogūnus“, mes su Justinu Jankevičiumi, kaip ir žadėjome, būsime vedantieji iš ceremonijos kaime. Manau, kad balandžio 1-ąją žmonės tikrai turės progą pasijuokti“, – Delfi teigė vienas iš apdovanojimų sumanytojų Arūnas Valinskas.

Pasiteiravus, ar kovo 27-ąją žiūrovai yra laukiami, TV laidų vedėjas pajuokavo, kad niekas durų tikrai neužrakins.

„Tie, kurie nori, tegul ateina. Paliksim atidarytas duris ir širdis – prašom užeiti“, – su šypsena sakė šoumenas.

„Auksiniai svogūnai“: Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius

Iki draudimo – optimistiškos nuotaikos

Dar šią savaitę TV3 išplatino spaudos pranešimą, kuriame buvo teigiama, kad kasmetinis renginys tikrai įvyks. „Auksinių svogūnų 2020“ organizatoriai ramino savo publiką, sakydami, kad ir šiemet bus iš ko pasijuokti.

Labiausia nusipelnę politikai ir visuomenės veikėjai bus karūnuoti gigantiškais Svogūnais, o scenoje pasirodysiantys puikiai pažįstami teatro, muzikos, televizijos pasaulio atstovai unikaliais pasirodymais sukurs tokią nuotaiką, kad ne tik virusai išsilakstys, bet ir juokas skambės iki pat Velykų.

„Šiemet „Auksiniuose svogūnuose“ tikrai pajusite sodžiaus kvapą, nes jau ketverius metus Lietuvoje kaimas valdo. Reaguodami į šiandienos aktualijas pasirinkome ir ceremonijos šūkį: „Kur juokas ir Svogūnai, ten vyrusų nebūna – už Lietuvą, vyrusai!“ – anksčiau skelbė humoro šventės vedėjai A. Valinskas ir J. Jankevičius.

Tradiciškai „Auksiniuose svogūnuose“ bus pristatytas visas rinkinys nominacijų. Renginio kūrėjai ryžosi keletą jų atskleisti. Į „Metų pasakos“ nominaciją pretenduoja vyriausiasis Valstiečių pajėgų vadas Ramūnas Karbauskis, už pasakų rinkinį „Mes laimėsim visus rinkimus“. Į „Metų meilužio“ Svogūną pretenduoja buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis, nusivylęs teisėjavimu ir pasiūlęs pamylėti visą FIBA. „Metų stebuklu“ pretenduoja tapti unikalus reiškinys, kai šernas netikėtai pavirto... stumbru. Laureatai bus paskelbti ir „Metų vyruso“, „Metų ugniagesio“, „Metų vamzdžio“ ir kitose nominacijose.

Garsūs šalies scenos talentai tradiciškai įkūnys ne mažiau garsius politikos veikėjus. Aktoriui Sakalui Uždaviniui patikėta transformuotis į Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą, aktorius Vytautas Rašimas taps susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi, o Natalijai Bunkei patikėta tapti vidaus reikalų ministre Rita Tamašuniene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)