Išskirtinis Paolo Sorrentino dėmesys detalėms

Stebint naująjį serialą gali atrodyti, kad kūrėjai įkalbėjo Vatikaną suteikti leidimą filmavimams jam priklausančiose patalpose. Deja, realybė pasirodė esanti kiek kitokia – išimčių nedaranti valstybė užtrenkė duris serialo kūrėjams, tad nei viena iš seriale matomų scenų nebuvo filmuojama Vatikane.

Už serialo vairo dar sykį stojęs vienu garsiausių Italijos režisierių laikomas P. Sorrentino, garsėjantis tiesiog maniakišku dėmesiu detalėms, priėmė šį iššūkį ne kaip problemą, o kaip milžiniškas galimybes atveriantį šansą. Drauge su ištikimu operatoriumi Luca Bigazzi vėl pažers prabanga alsuojančių kadrų, kiekvienas kurių galėtų puikuotis ant žurnalo viršelio, rašoma pranešime spaudai.

„Naujasis popiežius“ – ryškiaspalvis, įstabaus grožio, precizišku detalumu ir kruopščiai apgalvota kompozicija pasižymintis serialas, kai kurių kritiku teigimu, pranokstantis savo pirmtaką. Šio serialo pasauline premjera gali mėgautis ir vaizdo transliacijų internetu platformos Go3 žiūrovai.

Serialo dailininkė: „Naujasis popiežius“ – sudėtingiausias mano karjeros projektas

Kino dailininkė Ludovica Ferrario, anksčiau dirbusi ties P. Sorrentino filmais „Didis grožis“ (angl. „The Great Beauty“, 2013) ir „Jaunystė“ (angl. „Youth“, 2015) tikina, kad „Naujasis popiežius“ – sudėtingiausias jos karjeros projektas, o pasiruošimas fimavimams, vietovių paieška, detalių ir kostiumų kūrimas užėmė ištisus metus.

Moteris teigia, kad sudėtingiausia – maksimaliai tiksliai atkurti objektus, kuriuose draudžiama filmuoti ir į kuriuos ne visuomet įmanoma patekti nei po turisto, nei po kino kūrėjo kauke. L. Ferrario teigimu, 10 serijų skaičiuojančiame seriale žiūrovai išvys net 50 skirtingų pastatų ir vietovių, atliekančių Vatikano vaidmenį ir esančių Romoje, Venecijoje bei Lazio apskrityje centrinėje Italijoje.

Serialas "Naujasis popiežius"  /Foto: Go3.lt

Filme „vaidinusių“ vietovių turizmo agentūros nesnaudžia – 2020-aisiais atostogas Italijoje planuojantys turistai jau gali užsisakyti kelionių pasiūlymus, kurių gidai mielai aprodys seriale matytas vietoves ir pastatus.

Dirbtiniai voratinkliai, netikri Vatikano sodai ir nukopijuotas Mikelandželo paveikslas

L. Ferrario atskleidžia, kad Vatikano sodai, kuriuose Jude Law įkūnijamas popiežius praleidžia ypač daug laiko, pasirodė esą daugybės vietovių mišinys – seriale Vatikano sodų vaidmenį atlieka Romos botanikos sodas, esantis Trastevere rajone bei prabanga alsuojančių Medici, Doria Pamphili, Lante ir Piccolomini vilų sodai. Pastarosios – ypač populiarios Italijoje besituokiančių jaunavedžių ir garsenybių gretose.

Serialas "Naujasis popiežius"  /Foto: Go3.lt

Įdomu tai, jog Vatikano sodams garsėjant preciziškai sutvarkyta augalija, filmavimo komanda daugiau nei mėnesį praleido tvarkydama idealiais laikomų prabangių vilų sodus – režisierius P. Sorrentino nurimo tik tuomet, kai jie priminė juvelyrinius dirbinius! Vila Doria Pamphili, esanti vos už 1,5 km nuo Vatikano sienų, seriale atliko ir popiežiaus vasaros rezidencijos, į kurią filmavimo komanda taip pat nebuvo įleista, vaidmenį.

Atkurti garsiausi meno kūriniai

Ėmus filmuoti interjerus, komanda įsikūrė garsiuosiuose „Cinecittà“ filmavimo paviljonuose, esančiuose Romos pakraštyje – čia jie maksimaliai tiksliai stengėsi atkurti Siksto koplyčią, Šv. Petro baziliką, Vatikano biblioteką ir popiežiaus darbo kambarį. 25 filmo dailininkų ir 40 statybininkų komanda du mėnesius kūrė minėtuosius objektus, ir, siekdami maksimalaus autentiškumo, Siksto koplyčios sienas net padengė dirbtiniais voratinkliais! Garsiąją Mikelandželo freską, puošiančią bažnyčios kupolą, kone mėnesį piešė 7 dailininkų brigada.

Dalis Šv. Petro bazilikos interjerą vaizduojančių kadrų iš tiesų buvo nufilmuota Šv. Luko ir Martino bažnyčioje, esančioje vos kilometro atstumu nuo Koliziejaus. Tai – viena nedaugelio Romos bažnyčių, į kurią miesto valdžia įsileidžia filmavimo komandas, tad L. Ferrario juokauja, jog tai – vienas sėkmingų atsitiktinumų, lydėjusių serialo „Naujasis popiežius“ komandą.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)