„Žmonės prisikuria tokių gandų, kad kas turi pinigų, tas ir princas. Kartais taip nori padaryti įspūdį europietėms merginoms, todėl pasivadina šeichu ar kilminguoju. Tose visose šalyse šeichas yra oficialus statusas. Ir niekas ten už dyką nieko nedalina”, - sako Tomas.

Savo gyvenime Tomas už dyką taip pat nieko negavo. Tačiau per didelės ambicijos 2008-ųjų krizės metais padarė savo. Turėjęs itin sėkmingą karjerą ir net pasiūlymą tapti generaliniu įmonės direktoriumi, jis visko atsisakė, vietoj to nusprendė įgyvendinti seną svajonę - sukurti nuosavą verslą. Visą gyvenimą dievinęs kavą, Tomas nesismulkino - ir visuose didžiausiuose Lietuvos prekybos centruose bei karščiausiuose taškuose užsibrėžė atidaryti net penkiolikos kavinių tinklą. Deja, startuojantis verslas pareikalavo ne tik milijoninių investicijų, bet ir nuosavo buto įkeitimo, rašoma spaudos pranešime.

„Mano mama gydytoja ir visą laiką sakydavo - niekad nebandyk jokių narkotikų, nes pirmas žingsnis gali būti paskutinis. Man kažkas panašaus nutiko versle. Nebeturėjau kur trauktis. O vyriškas ego neleido pripažinti, kad viskas, tu žlugai. Gėda prieš save, prieš aplinką. Visi čia vaikščiojo, visiems čia kavos magnatas. Pats kritiškiausias momentas buvo, kai gavau pranešimą, kad turiu išeit iš namų ir kai buvo užblokuotos visos sąskaitos. Kai neturi nei pinigų, nei kur gyventi. Nėra jokios išeities ir nėra prasmės gyvent, nes tokioj situacijoj dauguma arba nusigeria, arba pasidaro galą“, - pasakojo laidos pašnekovas.

Tomą išgelbėjo netyčia per vieną radijo stotį išgirsta laida, kurioje narkomanai, elgetos ir žmogžudžiai meldėsi. Supratęs, kad neturi ką prarasti, pradėjo melstis ir jis. Tačiau prisipažįsta: „Tuomet pavydėjau visiems tiems benamiams ir nusikaltėliams, nes jų balansas buvo nulis, o mano - minus 350 000. Galvojau, kaip norėčiau kelis metus atsėdėti kalėjime ir po jų išeiti laisvas”.

Vieną dieną Tomą gyvenimas supažindino su arabų kilmės vyru. Tačiau tuomet jis nė neįsivaizdavo, su kuo turi reikalų. Priėmęs naujojo bičiulio Salmano pasiūlymą atvykti dirbti į Saudo Arabiją, čia jis sužinojo, jog jo bičiulis - Saudo Arabijos princas. Kalbėdamas apie tuose kraštuose matytą prabangą, vyras prisimena:

„Apie tokią kolekciją aš buvau tik skaitęs. 6 „Ferrari“, 3 „Mclarenai“, 3 „Lamborghini“ – ir visi sportiniai. Plius 20 „Porshe“. Kieme buvo ir „Formulės“ automobilis. Kai kurie jų net riebaluoti ir su nuliais spidometre. Pasirodo, tų automobilių vertė labai stipriai auga”, - apie pažintį su tikru princu pasakojo Tomas.

Kaip atrodo Karališkosios šeimos gyvenimas iš arti? Kodėl Ramadaną Tomas vadina geriausiu ten nutikusiu dalyku? Ir kiek žmonų turi Saudo Arabijos princas? Jau šį pirmadienio vakarą 20 val. per LNK, laidoje „Bus visko“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)