Komisaras varžybų pradžioje paskelbė, kad komandos privalės pelnyti užtikrintą žiūrovų palaikymą, nes skirtumas tarp varžovų turės būti ne mažesnis, nei 2 taškai, tad muzikantams gali tekti rungtis net daugiau nei 5 kovose.

Pirmieji į kovą stojo NML profesionalai. Jų atstovai startinėje kovoje - „Rondo“. „Du keliai“ dainuoja Lietuvos roko dinozaurai. „Kelio į žvaigždes“ komanda į pirmąją kovą išsiuntė „Raketą“, kuriai pavyko įveikti net nenugalimąjį Žilviną Žvagulį.

Komisaras ir jo padėjėja šioje neeilinėje dvikovoje nutarė neslėpti savo simpatijų. Algis sirgo už NML profesionalus, o Skaiva - už „Kelią į žvaigždes“. Jau po pirmosios kovos Algis užsidirbo sprigtą, nes NML „profai“ pralošė 44:194.

Antroji kova. Į sceną įbėga amžinai nenustygstanti vietoje „Ugninė mergaitė“ Donata. Jai padeda Vudis ir Mino. „Profai“ į sceną deleguoja NML čempionus „Ventukus“. Gausus jų kolektyvas „rigdigduoja“ iš širdies, tačiau rezultatai rodo, kad Komisaras užsidirbs antrą sprigtą. 92:261 vėl laimi debiutantai. Algiui sprigtas.

Trečioji kova. NML profesionalų garbės stoja ginti Amberlife. Nors, pasak jo, principas ir garbė čia jam nerūpi. „Šilumos visiems,“- be kita ko sako jis ir dainuoja „Two“. „Kelias į žvaigždes“ dalyvis Vudis ir jo daina „Pabėgau“ sulaukia garsių žiūrovų klyksmų ir ovacijų. Kiek vėliau pamiauksėti dainoje apie kates prie jo prisideda Raminta. 275:469 ir Komisaras užsidirba trečiąjį sprigtą. NML profesionalams darosi riesta.

Ketvirtoji kova. Scenoje pasirodo Andrius. Jis dainuos „Mes - vyrai“, todėl visiems darosi aišku, kad Komisaras jau gali pradėti ruošti savo švytintį pakaušį ketvirtajam sprigtui. Čia nepadėjo net „Ventukų“ „Mamai“. 188:516. Rezultatas 4:0. Belieka tikėtis, kad profesionalai užsidirbs bent garbės tašką. Laukia lemiama penktoji kova.

Ją pradeda „Rondo“. Aleksandras Ivanauskas nenusimena dėl rezultatų, tik dar kartą siūlo prisiminti artėjančias Kalėdas. „O kokios Kalėdos be eglutės,- sako Fara,- turbūt jau supratote, kokia bus daina.“

Legendinę „Egle, mano sese“ puikiai priima publika, tačiau kai pasirodo Mino ir uždainuoja „Be meilės mirt galiu“, jaunimas šėlsta, dainuoja kartu žodis žodin ir nebelieka abejonių dėl to, kam atiteks NML Kalėdinio turnyro nugalėtojo vardas ir 10 000 litų ir penktasis sprigtas. 156:365. Absoliučiais nugalėtojais skelbiami „Kelio į žvaigždes“ dalyviai.

Pasipylus konfeti lietui, NML muzikantai sveikina visus su artėjančiomis šventėmis ir žada su savo žiūrovais pasimatyti po Naujųjų, sausio 8 dieną. Nacionalinėje muzikos lygoje toliau tęsis reguliariosios varžybos, iš kurių iškrito „Žas“ ir „Yva“. Kas užims šių atlikėjų vietas - žiūrovams bus maloni staigmena.

Šaltinis
Nacionalinė Muzikos Lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją