Jaunojo režisieriaus sąskaitoje – šeši trumpametražiai filmai ir trys didžiulės sėkmės sulaukę dokumentinės kino juostos apie klimato kaitą bei kitas globalines bei socialines šių laikų žmonijos problemas. Sunku patikėti, tačiau stulbinančia karjera galintis pasigirti lietuvis nėra net baigęs mokyklos, o apie savo sėkmę nujautė dar ankstyvoje vaikystėje, rašoma pranešime spaudai.

Tomas sako, kad savo sėkmę susikūrė mintimis. Vaikystėje Tomas buvo populiarus berniukas, be kurio neapsiėjo nei vienas mokyklos renginys, visų vakarėlių organizatorius bei silpnesniųjų gynėjas. Tačiau, kai Tomo tėvai nusprendė emigruoti į Angliją, berniukas pasikeitė – užsisklendė savyje gerai nemokėdamas kalbos, nuolat kentė patyčias.

Metęs mokyklą Tomas jaunas vaikinas gavo darbą išskirtinių renginių organizavimo įmonėje „Liberatum“. Tomas buvo atsakingas už kultūros festivalius Meksikoje, naujausių filmų premjeras Holivude bei pasaulio vadovų sąskrydį Indijoje. Vyras greitai kilo karjeros laiptais, iš praktikanto virto kūrybos vadovu ir per dešimt metų sulaukė pripažinimo tapdamas vienu geriausių savo srities profesionalų.

Lietuvis buvo pastebėtas ne tik garsiausių mados namų kūrėjų, bet ir žurnalų redaktorių bei muzikos atlikėjų. Bene ryškiausiai Tomui įsiminė darbas su Courtney Love. Jaunas vyras buvo atsakingas už devyniasdešimtųjų ikonos muzikinio vaizdo klipo kūrybą. Jaunas vyras atlikėjai paliko tokį didelį spūdį, kad ši ne tik atleido savo stilistę, bet ir prireikus pasiūlė Tomui gyventi pas ją.

Per dešimt metų darbo „Liberatum“ kompanijoje, Tomas Auksas nufilmavo filmą „In this climate“ su Cher ir Vivienne Westwood. Surengė daugybę renginių, kuriuose dalyvavo nuo karališkosios šeimos atstovų iki sporto bei kino legendų tokių, kaip Pele ar Willas Smithas. Būtent Tomo dėka užsimezgė šių dviejų garsių žmonių draugystė. Tuo tarpu pats lietuvis turėjo progą pažinti visus šiuos žmones taip, kaip jų niekas nežino.

Paklausus, kuri įžymybė paliko didžiausią įspūdį Tomui, vyras nesudvejodamas ištaria garsios manekenės vardą – Naomi Campbell. Lietuvis nei kiek nesistebi, kodėl Naomi Campbel net sulaukus 49-ių yra viena geidžiamiausių ir brangiausiai apmokamų manekenių pasaulyje. Vis tik didžiausią įspūdį Tomui paliko darbas su aktoriais, sako šios profesijos atstovų profesionalumas peržengia visas protui suvokiamas ribas. Greta aktorių atsidūręs niekada nesuprasi, kas tiesa, o kas melas, todėl visada jautiesi tapęs šių žmonių žaidimo dalimi. Lietuvis prisimena vieną kuriozišką situaciją, kuomet pagalvojo, kad Nicole Kidman su juo flirtuoja!

Per dešimt metų darbo šou versle Tomas suprato, kiek daug ten apgaulės ir apsimestinio gerumo. Tačiau lietuvis džiaugiasi, sutikęs ir kitokių žmonių, be galo žemiškų bei paprastų, tų kurie tiek pasiekė, kad jiems nebereikia nieko įrodinėti ir patikėję gražia idėja prie jos noriai prisideda. Lietuvių menininkas Jonas Mekas, bestselerių autorius Deepak Chopra, Willas Smith ir daugelis kitų sutiko filmuotis Tomo projektuose visiškai nemokamai. Kaip jam pavyko? Vyras atviras – sunkiausia įkalbinti pirmą žmogų, o po to viskas paprasta. Jei sutiko Nicole Kidman, sutiks ir Willas Smithas. Tai supratęs, vyras nusprendė visą savo laiką skirti didelę išliekamąją vertę turinčių filmų kūrimui.

Tačiau Tomui liūdna, kad žmonės jį vertina ne pagal nuveiktus darbus, o pagal tai ką jis pažįsta. Paprastai vyras vengia minėti garsius vardus, tačiau „Bus viskas“ laidai padarė išimtį, siekdamas padėti žmonėms suprasti, kad ne pinigai ar šlovė atneša laimę, o žmogus tampa vertingas tuomet, kai jis prisideda prie to, kad visuomenė keistųsi į gerą. Tai supratęs Tomas visą savo dėmesį nusprendė skirti filmų kūrybai. Jau antrą mėnesį didžiąją dalį laiko režisierius leidžia Lietuvoje ir kuria dokumentinę kino juostą apie psichinę negalią turinčių žmonių gyvenimą. Taip pat keliauja po pasaulį su #MeToo judėjimo pradininke aktore Rose McGowan, o artimiausiu metu vyras ketina pristatyti net du filmus.

Nors Tomui dar tik dvidešimt septyneri, vyras jau sugebėjo pereiti per daugybę skirtinų etapų, paragauti, ką reiškia deginanti šlovė ir suprasti, ko vertos tikrosios vertybės. Sutikęs daugybę žmonių, nuo tų, kurie valdo šį pasaulį iki tų, kurie praradę viską, pametė ir protą, šiandien Tomas gali drąsiai pasakyti, kad gyvenimas tampa prasmingas tik tuomet, kai po savęs palieki kažką labai vertingo ir tai tikrai nėra autografų kolekcija ar septynženklės sumos sąskaitoje.

Išsamus interviu su Tomu Auksu – šį antradienio vakarą per LNK, nauju laiku, 20 val., laidoje „Bus visko“ su Gintare Gurevičiūte ir Simona Albavičiūte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)