I-oji kova. Ž. Žvagulis pradėjo karingai su daina „Kareiviška“. Palaikymo komanda - seksualiosios „kariūnės“, Č. Gabalis, P. Meškėla, Irena, Žaneta ir Vaida stengėsi iš širdies, tačiau rezultatas buvo palankesnis „Raketai“, kuri su nykštukais dainavo, kad jiems vienodai šviečia.

Kovos pabaigoje abiejose pusėse sukosi vienodi skaičiukai, tačiau paskutinėmis sekundėmis vos keliais taškeliais „Raketa“ laimėjo 1388:1400. Rezultatas nustebina net pačius „Raketos“ dainininkus, kurie vėliau prisipažins, jog į kovą ėjo norėdami tik „šiek tiek pasispardyti prieš Žvagulį ir tiek“.

Antroji kova. „Raketos“ Asta dainuoja lyriškąją grupės „Mango“ baladę „Sudie“. Sugraudintas Žvagulis lenkiasi kūrinio autoriui, tačiau pats lyriškai nuotaikai nepasiduoda ir su žmona dainuoja Kalėdinę dainelę „Man palinkėki“. Aplink šoka besmegeniai, nuotaika puiki ir šį kartą pergalė atitenka Žvaguliui1526:1491.

Trečioji kova. Į frontą pakyla sunkioji artilerija - Žvagulio ir Valinsko duetas. Daina „Kaip gera“ apie tai, kaip gera, žmonas išleidus į kurortą, eiti į biblioteką „dvasiškai patobulėt“. Šokėjos zuja aplink laimingus dainininkus ir tik I. Starošaitės „sugrįžimas iš kurorto“ pastato lyrinius dainos herojus į vietą.

„Raketa“ atsako savo garsiausiu hitu „Į klubą“. Pasirodo, prieš jį bejėgis net pats Valinskas, kurio pagalbos šį kartą neužteko iki jo bičiulio pergalės.1696:1766 laimi „Raketa“.

Ketvirtoji kova. „Raketininkai“ pristato savo kalėdinį produktą - „Planas - chuliganas“ ir skiria jį chuliganui Ž.Ž. Šis atsako, jog dabar jis jau nebe chuliganas, o „Laisvo oro direktorius“. Kova verda, iki paskutinių sekundžių neaišku, kas laimės. Žilvinas Žvagulis vos per kelias paskutines sekundes sugebėjo užsidirbti 17 taškų persvarą ir sulygini varžybų rezultatą. 2143:2126.

Penktoji kova. Padėtis Žvagulio stovyklai išties grėsminga. Gal Žilvinas ir įtarė, kad bus nepaprasta laimėti, bet kad bus taip sunku įveikti „Raketą“, turbūt neįsivaizdavo. Paskutinis Žvagulio bandymas - lyriška daina „Savi krantai“. „Raketos“ vyrai prieš lemiamą kovą ima minutės pertraukėlę ir, išreiškę, švelniai tarus, nuostabą dėl tokios sėkmės prieš Žvagulį, bučiuoja Žvagulienę.

Atrodytų, „Raketa“ su nedaug kam girdėta balade „Ruduo“ neturi daug šansų, tačiau balsavimas rodo ką kitą. Balsų skaičius artėja prie trijų tūkstančių už kiekvieną ir paskutinėmis sekundėmis paaiškėja, kad pergalę švęs „Raketa“, laimėjusi vos 9 balsų persvara. Turbūt daugelis žiūrovų, o ir pats Žilvinas Žvagulis su kompanija, nesitikėjo tokios pabaigos. Praėjusio NML sezono nugalėtojui šį kartą lemtingi tapo 9 žiūrovų skambučiai, atėmę galimybę dalyvauti Kalėdinio turnyro superfinale.

Ateinantį sekmadienį, gruodžio 18 dieną profesionalų ir „Kelio į žvaigždes“ komandos stos į šventinį mūšį dėl 10 000 litų ir Kalėdinio turnyro nugalėtojo vardo. Superfinale „Profesionalai: Amberlife prieš „Kelias į žvaigždes“: „Raketa“ žiūrovų laukia išties nepaprastos varžybos. Abi komandos ruošia tiek staigmenų, kviečiasi tiek svečių, žada taip nustebinti lietuviškos muzikos gerbėjus, kad šiems bus tikrai nelengva apsispręsti, kuriai komandai skirti pergalę ir 10 000 litų.

Šaltinis
Nacionalinė Muzikos Lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją