„Jaudinuosi, žinau, kad jų istorijos gali būti labai skaudžios. Jie patyrė didžiulį gyvenimo išbandymą. Labai smagu, kad jie nori gyventi, kabinasi už paskutinio šiaudo, daro viską, kad negrįžtų ten, kur buvo“, – kalba aktorius.

Kaip rašoma LRT pranešime spaudai, jis neslėpė, kad į reabilitacijos ir reintegracijos namus atėjo pasidalyti ir savo patirtimi – Marius siekia išsivaduoti iš bipolinio sutrikimo gniaužtų.

„Manau, tai irgi psichoterapija – galvoji, kad tau blogai, bet nuėjęs savanoriauti pamatai, kad kitiems šimtą kartų blogiau“, – sakė M. Repšys.

Namus sveikstantiems nuo priklausomybių žmonėms įkūręs kunigas Kęstutis Dvareckas neslėpė, kad nors savanorių pagalba jiems būtina, čia patekti gali toli gražu ne kiekvienas.

„Savanorių atranką vykdome stiprią. Ieškome žmonių, kurie čia ateitų ne savo problemų spręsti, nors savanoriaudamas ir gauni daugiau, negu duodi“, – sakė jis.

Sukrečiančios namų gyventojų patirtys nepaliko Mariaus abejingo. „Jie nori gyvent, jie nori išbrist iš to dalyko. Taip pat ir aš. Išeinant verda emocijos“, – neslėpė dieną reabilitacijos ir reintegracijos namuose „Aš esu“ praleidęs aktorius.

„Gyvenimo spalvos“ – nauja LRT laida, kurioje žinomi Lietuvos žmonės dienai tampa skirtingų sričių savanoriais. Dalydamiesi savo gyvenimo patirtimi ir laiku jie ne tik padeda sėkmės stokojantiems, bet ir patys iš naujo susipažįsta su savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)