Pokalbio metu replikuodamas į Tomo mintį, kad galvojant humoristų nominacijų kategorijas, nereiktų įsijausti per daug, Mantas reagavo kandžiai.
„Kai Lietuvoje yra aštuoni komikai, reikia, kad kiekvienam atitektų po vieną nominaciją vidutiniškai“, – sakė M. Katleris

„Lietuvoje yra turbūt tik devyni humoristai, kurie gauna bent eurą už pasirodymus“, – pridūrė jis. Kartu su Tomu skaičiuodamas, kiek išties tų humoristų Lietuvoje yra, jis sarkastiškai prisipažino klydęs, nes tokių yra ne aštuoni, o vienuolika.

„Jeigu norime būti lygūs ir, kad moterys kažką laimėtų, tuomet reiktų joms skirti atskirą nominaciją“, – ironizuodamas sakė Mantas. Tomas po šio pareiškimo sakė, kad, deja, laida nėra montuojama, tad jo pareiškimas taip pat neabejotinai pasieks auditoriją. Mantas nepasimetė ir paprašė įvardinti bent vieną moterį, kuri galėtų pelnyti nominaciją humoristų apdovanojimuose, bet tada abu vyrai prapliupo juoku, nes realių pavyzdžių taip ir nerado.

Paklaustas, kaip jam pačiam pavyko iš niekam nežinomo tapti puikiai atpažįstamu komiku, Mantas pasakojo, kad sistemingai prie to dirbo, analizavo pasirodymus.
„Analizavimo buvo daug, nes aš mėgstu analizuoti viską. Klausausi, kas veikia publiką, o ir su „Humoro klubu“ per metus turėdavome apie 40-50 pasirodymų per metus, tad per tiek laiko tikrai išmoksti ir žinai, kas bus juokinga“, – pasakojo jis.

„Žmonės iš mūsų dabar tyčiojasi, kad mes su Mantu Stonkumi dabar neinam į open mic‘us, o keliaujam į arenas nepamėginę mažesnių auditorijų, bet esmė tame, kad mes jau žinome, kas juokinga. Taip, tikrai nėra idealu eiti su šviežiais bajeriais, bet mes pasiruošiame tam ir neiname visiškai aklai. Po dešimt metų tu žinai, kas veikia ir kas neveikia“, – sakė Mantas.

Jis teigė, kad humoristo ir muzikanto praktikos skiriasi. Humoristui nepakanka pusę metų kartoti tuos pačius juokelius užsidarius, reikia iškart keliauti į pasirodymus ir stebėti, kaip reaguoja klausytojai. Tomo paprašytas pasidalinti formule, kuria galėtų pasinaudoti tie, kurie svajoja tapti tokie pat sėkmingi kaip pats Mantas, jis sakė, jog svarbiausia atkreipti publikos dėmesį. Jeigu tai nebus padaryta pradžioje, tuomet ir visas pasirodymas veikiausiai bus nevykęs.

„Pradžia turi būti įtraukianti. Naujokai klysta, kad pasirodymą pradeda nuo prastesnių juokelių ir tada bando pasakoti vidutinius, kol pasiekia geriausius. Bėda ta, kad nušvilpia juos iki tol, kol pradeda kilti. Jeigu žmonės tave mato, turi iškart juos sudominti ir patraukti jų dėmesį. Žmonės per trisdešimt sekundžių apsisprendžia ar klausys tavęs“, – teigė humoristas

Pasakodamas apie tai, koks tipo humoras patinka lietuviams, jis sakė, kad tai vienareikšmiškai yra tie juokeliai, kurie jiems artimi, o štai intelektualesnis humoras yra svetimas, todėl ir jo paties programas sudaro nesudėtingas turinys. Tomas Sinickis į tai replikavo sakydamas, kad „tu esi Lietuvos humoro Selas“.

„Geriausia, ką tu gali gauti, tai dėmesį. Jei tu šneki tema, kuri įdomi tau, bet neįdomi kitiems, tai jie klausysis tavęs, nerėkaus, bet ir nesijuoks. Todėl turi pasakoti kažką, su kuo visi yra susidūrę“, – aiškino humoristas.

Daugiau pokalbio detalių – laidoje „NEJAUKIAI su Tomu Sinickiu“.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)