„Kelionių“ skiltyje buvo kalbinama užkietėjusi keliautoja Rita Kulešovaitė. Iki šiol Balyje gyvenanti moteris jau aplankė 65 valstybes.

Laidos iškarpa „Aplink pasaulį – per šešerius metus“ LRT pasidalijo ir socialiniame tinkle. Feisbuke patalpintame vaizdo įraše siužetas prasideda nuo I. Krupavičiaus klausimo: „Tai turite, turbūt, ar turtingą vyrą, ar sponsorių... Iš kur galima tiek ilgai keliauti?“.

Laidos „Labas rytas, Lietuva“ iškarpa

Nors toks klausimas kasdienybėje, ko gero, būtų užduodamas visai natūraliai, daliai žiūrovų toks pasmalsavimas būtent visuomeninio transliuotojo LRT eteryje pasirodė netaktiškas.

Tiesa, pati laidos viešnia į jį atsakė kuo ramiausiai.

„Šitas klausimas yra numeris vienas. Visi, su kuriais susipažįstu, klausia manęs: „Už ką?“, „Iš kur?“ ir „Kodėl?“. Iš karto galiu pasakyti, kad taip, dirbu, esu vieniša. Dirbu nuotoliniu būdu, bet tuo pačiu metu bendradarbiauju su viešbučiais, kelionių agentūromis, kas man labai padeda. Turiu labai daug veiklos. Visi finansai yra pačios uždirbti“, – tikino pašnekovė.

Nepaisant ramaus R. Kulešovaitės atsakymo, feisbuko tinkle šį siužetą pamatę internautai nebuvo linkę tylėti.

„Na, ir klausimas – „Turite, turbūt, turtingą vyrą arba sponsorių“. Lyg moteris negali pati užsidirbti ir keliauti. Tikriausiai vyrui toks klausimas nebūtų užduodamas“, – piktinosi viena moteris.

Laidos „Labas rytas, Lietuva“ iškarpa

Jai antrino ir laidos siužetą įvertinęs vyriškis: „LRT vedėjo klausimas tai „nerauk rūtų“ – gal turite turtinga sponsorių? Koks tavo reikalas“.

„Kas per klausimas?! Wow, LRT turi didelių problemų su vedėju. (...) Ar nacionalinei televizijai tai normalu?“ – stebėjosi kita komentatorė.

„Tokie klausimai šiuolaikinėje Europoje?“ – į diskusiją įsijungė dar vienas internautas.

„Tas klausimas su turtingu vyru tiesiog šokiruoja... Baisu ir gėda!“ – rėžė kitas.

Socialinėje erdvėje kilusios diskusijos laidos vedėjui I. Krupavičiui yra žinomos. DELFI kreipėsi į LRT ir sulaukė raštiško atsakymo.

„Pats daug keliauju ir pats nuolat susiduriu su žmonių klausimais apie kelionių kainą. Kaip žurnalistas, pamėginau paklausti pašnekovės apie tai, kas visiems svarbu.

Pripažįstu, kad šįkart provokuojantis klausimas buvo per daug tiesmukas ir nelabai vykęs, todėl galėjo nuskambėti seksistiškai. Klausimą reikėjo formuluoti kitaip, dėl to sutinku ir atsiprašau“, – tikino „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas.

Laidos iškarpa:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)