Į Lietuvą jau atkeliavo speciali vaizdo technika, 120 kamerų, kurios filmuos unikalų projektą, arenoje jau dirba televizijos profesionalai iš Monrealio – naujas formatas buvo sukurtas ir sėkmingai rodytas Kanadoje.

Neeiliniai užkulisiai

Prieš savo pasirodymus šokėjai turi unikalią galimybę prasimankštinti ir prisiminti šokio judesius. Jiems įrengta aikštelė su dideliais veidrodžiais, specialia grindų danga. Šalia esančioje erdvėje visi šokėjai stebi pasirodymus su laidos vedėja – Indre Kavaliauskaite.

Toliau įsikūręs grimo kambarys, kuriame kiekvienas šokėjas grimuojasi individualiai.

360 laipsnių kampu vaizdą pamatyti leidžia ne tik kameros, bet ir montuotojai. Atskirame kambaryje dirbantys kanadiečiai iš atskirų vaizdų surenka įspūdingą kadrą. Dėl to projektas ir vadinasi revoliucija.

Kameros, kuriomis fiksuojamas vaizdas, fokusuojamos 5 valandas.

„Visos kameros yra atvežtos iš Kanados, toje šalyje sukurtos. Tai yra 120 „Sony K“ kamerų, jų draudimo vertė yra 2 milijonai eurų. Kameros atrodo kaip „GoPro“, bet tai ne jos. Visa sistema yra iš tiesų labai brangi.

Mes sakome, kad tai yra vienas brangiausių kada nors Lietuvoje įgyvendintų televizinių formatų. Daug kainuoja paruošimas, studija, technologija. Tai iš tiesų yra labai prabangi produkcija. Aišku, kitos didžiosios šalys gali sau daugiau leisti, tada Lietuvos nelyginame, bet mūsų šalies kontekste, tai vienas brangiausių projektų.

Šis projektas šiek tiek primena „Lietuvos balsą“, nes tai yra apie paties profesionalumo akcentavimą. Tačiau šis projektas yra naujas ir labai sudėtingas technologiškai. Todėl buvo premjerinio jaudulio, bet dramatiškų nesusipratimų išvengėme“, – kalbėjo projekto prodiuseris Gediminas Jaunius.

Laidos teisėja atvyko iš JAV, o narius kalbins Indrė Kavaliauskaitė

Specialiai iš JAV jau atvyko komisijos narė Iveta Lukošiūtė.

„Gyvenu Lietuvoje jau trečią dieną. Būsiu čia iki liepos galo, kol nepasibaigs projektas. Labai patinka čia būti, tai labai smagus projektas, kuriame sutinku malonius žmones, talentingus šokėjus. Labai gražus ir pats Vilnius, viskas man čia patinka. Miestas visą laiką buvo labai gražus, tačiau man atrodo, žmonės tapo dar gražesni iš vidaus, nes iš išorės jie visada buvo gražūs. Jie tapo tokie draugiški, malonūs. Tiesa nepatiko vienas dalykas. Visur turite įsidėti kondicionierius. Tiesa, dažnai būnu Floridoje, tai esu pripratusi, man patinka, kai būna karšta, bet kondicionieriai tokiu oru tikrai būtini“, – sakė ji DELFI.

Pirmadienį taip pat turėjome galimybę pirmieji išvysti filmavimo užkulisius ir šokių projekto vedėjos amplua LNK kanale debiutuojančią Indrę Kavaliauskaitę.

„Man labai patinka ši nauja veikla, labai džiaugiuosi, nes manau, kad Lietuvos televizijose labai trūko šokių. Tikiu, kad ne aš viena jų būsiu pasiilgusi, bet ir žiūrovai. Daug pasirodymų nustebino, tačiau žinau, kad su kiekvienu pasirodymu visko bus tik daugiau. Aš esu šokusi pramoginius šokius, tai yra mano silpnybė, visada buvo ir bus. Iš tiesų, būti čia man yra malonumas, o ne darbas“, – kalbėjo Indrė Kavaliauskaitė.

Indrė atviravo, kad šiuo metu ji džiaugiasi kitų atliekamais šokiais, o pati į šią puse jau nebesuka. Savo mažyliams ji taip pat neketina įpiršti šios veiklos, nes, jos manymu, vaikai patys renkasi, ką mėgti.

Komisijoje taip pat dirbs Naglis Bierancas, Low Air“ įkūrėjai, 2017 metais „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimą pelnę choreografai bei šokių profesionalai Laurynas Žakevičius ir Airina Gudaitė.

Pasiruošimas filmavimams truko apie savaitę. O viso projekto paruošimo darbai užtruko maždaug keturis mėnesius.

Projektas debiutavo Kanadoje ir tai yra pirmoji jo frančizė Europoje. Visi konkurso etapai bus filmuojami iš anksto, o ne tiesiogiai.

„Ilgai rinkome meistrus, kurie teisėjaus projekte, nors atrodytų, kas čia tokio? Keturis žmones surinkti. Vertinome visus formato poreikius ir žiūrovų lūkesčius. Norėjome geriausios komandos, todėl tai užtruko. Kai pamačiau formatą pirmą kartą, pirmas žmogus, apie kurį pagalvojau buvo Iveta. Kai mes jai parašėme, ji iš karto sutiko. Labai džiaugiamės, kad ji čia yra. Ji specialiai grįžo iš Niujorko čia. Indrė taip pat džiaugsmingai sutiko būti laidos dalimi. Ji šiame projekte žydi ir jai jis labai tinka“, – sakė Gediminas Jaunius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)