Kadaise I. Gervinskaitė ne tik laimėjo „Mis Lietuva“ titulą, bet ir su dainininku Žilvinu Žvaguliu dalyvavo LNK muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“. Taip pat vedė daug pramoginių koncertų, nepabijojo pasipuošti tik maudymosi kostiumėliu.

Dabar Ievą sunku atpažinti. Iš ekstravagantiškos ilgaplaukės scenos gražuolės, ji tapo kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio dešiniąja ranka ir rinkiminio štabo nare.

„Buvimas politikoje yra svarbus mano gyvenimo etapas. Bet nežinau, kaip man seksis. Ar toliau tęsiu šią veiklą, ar netęsiu. Viskas susiklostė gyvenime taip kažkokiu būdu“, – sakė moteris.

Ne visas „Mis Lietuva“ laimėtojas Lietuva atsimena iki šiol, bet kai kurios jų, puikiai žinomos pramogų pasaulyje.

Ieva Girvinskaitė buvo sėkmingai pradėjusi karjerą televizijoje. Publiką ji žavėjo ne tik iškalba, plačia šypsena, bet ir talentu groti akordeonu.

Viename interviu Ieva Gervinskaitė sakė, kad dėmesio jai niekada netrūko. Tačiau iki laimėto „Mis Lietuva“ titulo, tiek daug pasitikėjimo savimi ji sako neturėjusi.

„Aš nieko tikrai neplanavau. Visi gana kreivai į mane žiūrėjo. Žinodami mano charakterį, jie tikrai nesuprato, kadangi tikrai nebuvau tokia mergaitė, kuri nuo mažumės svajoja apie pūstas sukneles, karūnas ir aukštakulnius. Aš kaip tik buvau kitokia. Užaugau kaime kartu su trimis vyresniais broliais, kur karsčiausi po medžius, važinėjausi dviračiais, laipiojau po tvoras. Užsiėmiau bet kuo, tik ne grožio konkursais. Tikriausiai, kiekvieną moterį dalyvauti tokiame konkurse paskatina pasidavimas savo savimeilei. Tai toks noras, kad kas nors pasakytų, arba pripažintų tave gražiausia. Tai moteriški dalykai, bet aš visiškai neneigiu, kad tokie dalykai yra. Manau, nieko čia tokio pripažinti tai“, – sakė Ieva.

Skuodo rajone, kaime užaugusiai merginai pramogų pasaulis atrodė nepasiekiamas. Laimėjus grožio konkursą, jai atsivėrė visi keliai ir ji tuo sėkmingai pasinaudojo. Tačiau suprato, kad gerų draugų, uždarbio ar ilgalaikės šlovės ji čia neras.

„Nėra taip, kad aš nusivyliau. Tiesiog pamačiau, kad ten yra tie patys žmonės, turintys tas pačias problemas, kurie eina į tuos pačius darbus. Tikrai nepragyvena iš to, kad nusifilmuoja kokiame nors projekte. Ypač Vilniuje gyvenant, žmonės visur sutinka tas pačias žvaigždes, kur jie ir valgo, ir dirba. Tai buvo toks laikas, kai pamačiau visa tai. Man buvo labai įdomu, bet užteko“, – sakė jauna moteris.

Žinomumo kaina

LNK „Nuo...Iki“ laidoje Ieva pasidalino, kad tuo metu atsirado ir daugybė netikrų draugų, kurie norėjo naudos arba pasimaudyti jos žinomumo spinduliuose. Ne išimtis buvo ir vyrai, kurie siekė jos, įsivaizdavę, kad ji tokia pati, kaip per televiziją.

Ieva sako, kad blogoji žinomumo pusė yra ta, kad visi manosi žmogų pažįstantys, suprantantys, galintys kritikuoti.

Nusprendusi pasitraukti iš viešumos, mergina sugalvojo grįžti studijuoti teisės mokslų. Deja, žinomumas ir „Mis Lietuva“ titulas jai dar ilgą laiką trukdė. Vėliau savo žinias ir sugebėjimus teko įrodinėti kur kas sunkiau, nei kitiems. Su tuo stereotipiniu požiūriu buvo susiduriama ir darbo pokalbiuose.

„Jeigu man pasisekdavo, kad mane pakviesdavo į darbo pokalbį prieš tai nepagūglinę, tai tada viskas gerai. Nes atėjus į pokalbį pamato, kad kažkur ši mergina matyta ir, galbūt, pagūglina po to. Bet tu jau turėjai galimybę jiems įrodyti, kad esi kompetentingas srityje, į kurią aplikuoji“, – sakė ji.

Buvimas politikoje

Kas iš viešumos dingusią jauną moterį atvedė į politiką? Ieva Gervinskaitė galiausiai nutolo nuo pramogų pasaulio ir tapo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos tarnautoja bei tuometinio ministro Sauliaus Skvernelio referente. Dabar Ieva taip pat Sauliaus Skvernelio komandoje, tačiau kaip kandidato į prezidentus.

Yra žmonių sakančių, kad Saulius Skvernelis į savo komandą pasikvietė tiek moterų, kad išlygintų lyčių balansą, tačiau Ieva nesutinka.

„Tikrai nesijaučiu nei pakviesta į komandą, dėl to, kad išlyginčiau tą lyčių atsvarą, nei dėl to, kad esu kažkoks papuošalas. Tiesiog dirbu savo darbą ir džiaugiuosi, kad tai sekasi gana gerai“, – sakė ji.

Ieva Gervinskaitė tikina, kad tapusi Sauliaus Skvernelio komandos nare, ji tikėjosi išvengti žiniasklaidos dėmesio. Juk ir įvaizdis smarkiai pasikeitęs, tikėjosi, kad jos nepažins. Tačiau ji neliko šešėlyje.

Visą laidą apie tai, kaip pasikeitė Ievos ir kitų grožio konkurso laimėtojų gyvenimai galite pažiūrėti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)