„Galima prieš kameras sakyti, kad esi laimingas ir viskas gerai, bet taip nebūna. Mano požiūris į skyrybas yra toks, kad jei pas tave nėra jausmų ir nebuvo jausmų, žmonės skiriasi paprastai, taikiai ir be jokių ginčų. Kai pas tave yra jausmai ir jie likę, visada bus piktuoju ir visada bus nesutarimai. užgauliojimai, pasisakymai pikti. Aš tą periodą išgyvenau vienas su artimaisiais ir negali sakyti, kad jis nutrūksta kažkuriuo metu. Tik laikas gali gydyti“, – atsidūsta R. Alijevas LNK eteryje.

Šiandien jis pripažįsta, jog sunkiausias skyrybų laikotarpis liko praeityje, tačiau mintimis vėl ir vėl tenka sugrįžti į paskutinius santuokos metus. Rolandas pasakojo, kad sukūręs šeimą nuoširdžiai tikėjosi, jog jiedu su žmona ištvers visas gyvenimo negandas.

„Kūriau apsisprendęs ir tvirtai galvodamas, kad šeima bus visam gyvenimui. Visada tikėjau meile iš pirmo žvilgsnio ir jausmu. Jei grąžinčiau laiką atgal, tikrai nieko nekeisčiau. Tikėjau jausmu, kurį pajaučiau ir supratau, kad tai mano žmogus. Niekada gyvenime nebuvau įskaudintas ir kažkuo nusivylęs. Kai tai (meilę) pajaučiau, pamačiau ją ir nieko nelaukiau“, – sakė sportininkas.

Tačiau poros skirtumai pradėjo ryškėti Rolandui patyrus pirmąjį stiprų gyvenimo smūgį. Prieš kiek daugiau nei trejus metus mirė jo mylimas tėvas. Ši skaudi netektis palietė tiek jo šeimą, tiek ir karjerą. Jam teko palikti profesionalaus krepšininko karjerą ir pradėti skubiai rūpintis tėvo paliktu verslu.

„Nėra paprasta, kai visą gyvenimą atiduodi sportui, bet staiga netenki tėvo, su kuriuo buvo toks stiprus ryšys ir įvyksta lūžis. Kai eini į santuoką, prisieki prieš Dievą ir prisieki turtuose ir varguose, laimėje ir nelaimėje. Kas benutiktų gyvenime, turi išlikti su tuo žmogumi. Santuoka nėra juokas. Pas mus buvo lūžis ir krizė, bet mes jos nesuvaldėme.

Virtualus pasaulis ir visi tie socialiniai tinklai sugadina žmogų. Ir mano žmogų sugadino. Kai matai tą virtualų gyvenimą ir sau galvoji, kad štai koks prabangus gyvenimas ir aš galiu keliauti. Pagalvoji, kodėl aš čia būnu. Dar kokia draugė pasako, su kuo tu būni. Juk gali viską turėti. Tada tu atsistoji ant tos ribos ir pradedi mąstyti, ir lūžinėti. Vargo nemato (ir) iš karto gali keliauti prie kitų santykių.

Virtualus pasaulis suteikia daug dėmesio, o jei dar žymi moteris, dėmesio dar daugiau gauna. Gali teikti gėles, mašinas ir kaifuot nuo to gyvenimo realiai. <...> Nereikia ieškoti kaltininko, bet žmogus gyvena tuo. Buvo kartojama ir namuose. Žmogus psichologiškai turbūt laukia to dėmesio“, – svarstė LNK laidos herojus.

Tiesa, įvykus skaudžioms skyryboms „Instagram“ paskyrą susikūrė ir jis pats. Dabar krepšininkas atvirai pripažįsta, jog tai yra stiprus dalykas, kurio jėgos paneigti neįmanoma. Socialiniai tinklai, anot jo, leidžia save parodyti tik iš geriausios pusės. Juose žmonės taip pat sulaukia gerokai daugiau dėmesio, o ypač daug jo gauna žinomi žmonės.

Laidos vedėjai pasiteiravus, jog galbūt pats Rolandas žmonai nerodė taip reikalingo dėmesio, vyras tai paneigė. Jis sakė, jog net devynerius metus gyvenant santuokoje keičiasi ir patys santykiai, o kasdienius bandymus įrodyti savo meilę pakeičia monotonija ir namų rūpesčiai.

Po skyrybų R. Alijevas sugrįžo į krepšinio aikštelę ir pradėjo studijuoti treniravimo sistemas. Žinomas vyras labiausiai nuogąstavo dėl vaikams skiriamo dėmesio. Net ir išsiskyrus abu sutuoktiniai stengėsi kuo daugiau laiko praleisti su vaikais, o Goda net išsikraustė gyventi netoliese.

Jie stengėsi dviems savo vaikams nerodyti ir pykčio, o nutraukus santykius pora darė viską, kad atžalos jaustųsi mylimos ir reikalingos. R. Alijevas pripažįsta, jog įvykusios skyrybos ir tai, kad vaikams tenka augti iširusioje šeimoje, tėra jų su buvusia žmona kaltė.

Laidos eteryje jis prisipažino, jog ir perėmęs tėvo sportinių drabužių siuvimo verslą buvusiai žmonai suteikė galimybę save realizuoti kuriant glaustines ir kitus drabužius. „Viskas buvo tarsi ant lėkštutės padėta“, – prasitarė jis.

Tačiau Godai Alijevai krepšininkas jaučiasi dėkingas ne tik už du mylimus vaikus. „Už viską: patirtus jausmus, gyvenimą, naujoves. Abu kartu daug patyrėme. Reikia atiduoti pagarbą. Ne šiaip tas žmogus atsirado. Mano tikėjimas meile niekur nedingo, bet vargu ar atsiras žmogus, kuris mąsto kaip aš. Aš susidėliojęs gyvenimą tvarkingai taip, kaip noriu gyventi. Aš esu šeimos žmogus, man patinka būti šeimoje ir jei vaikai galėtų kasdien būti su manimi, būčiau pats laimingiausias“.

Visą laidą galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)