„Žinot, būna veidas karamelės saldumo, tačiau akys kiauliškos, kupinos savanaudiškumo. Kai esi svolačius, čia yra baisiausia. Aš tikrai nesu iš tų, kurie žūtbūt klaupsis ir bučiuos rankas bei kojas, kad sulauktų kažkieno malonės. Atsiprašau, kojas Kristui reikia bučiuoti, o ne žmogui”, – LNK laidoje „Bus visko“ šį šeštadienį 17.30 val. neslėps kunigas.

Nepažinodamas Vaido sunkiai nuspėsi, kad šis vyras yra kunigas. Kasdien aktyviai sportuoja ir nemėgsta, kai su juo sveikinasi vietoj įprasto „Labas”, tardami „Garbė Jėzui Kristui”. Sako, tai žmones trikdo, nenoriu, kad jie jaustųsi įsipareigoję demonstruoti apsimestinį tikėjimą.

„Kartą prausiuosi sporto klube ir girdžiu „Garbė Jėzui Kristui”, mane net prakaitas išmušė, visi pradėjo dairytis kas vyksta, su kuo čia sveikinasi. Aš atsakiau „Labas rytas“. Vien dėl to, kad esu kunigas, nėra reikalo apsimesti tikinčiais. Jei taip nesisveikini su savo draugais bei artimaisiais, neprivalai to daryti ir sveikindamas kunigą”,- atviraus kunigas.

Vaidas gali pasigirti išties nepriekaištinga išvaizda ir išpuoselėtu kūnu, kurio pavydėtų kiekvienas. Kunigas prisižiūri savo mitybą ir lankosi sporto klube net šešis kartus per savaitę. Sako: privalome gerbti savo kūną, nes tai yra šventosios dvasios buveinė.

„Tikrai nenoriu būti nusišėręs, nusigėręs ir įpuolęs į depresiją. Kalbėti žmonėms apie tai, kad Dievas juos labai myli, o pats ta meile nebetikėti. Dievas ne tik myli, jis nori, kad tu taip pat pasirūpintum savimi”, - apie išpuoselėtą kūną kalbės kunigas LNK laidoje „Bus visko“.

Vaidas sako, kad kunigystė – tai ne darbas, o sąmoningai pasirinktas gyvenimo būdas su labai griežtais įsipareigojimais. Vienas jų – celibatas. Turbūt nieko nuostabaus, kad išvaizdus vyras sulaukia nemažai dėmesio, tačiau laidoje Dievo tarnas prisipažins, kad kartais tai peržengia bet kokias padorumo ribas.

„Buvo viena moteris, kuri dakniso mane juodai. Kelis mėnesius rašinėjo trumpąsias žinutes, tada pradėjo lankytis mišiose, prisidengdavo galvą ir apnuogindavo krūtinę. Vis gaudė žvilgsnį ir visais įmanomais būdais trikdė mano dėmesį. Pamenu kartą mane net drebulys pradėjo imti, aš paprasčiausiai nebegalėjau tęsti mišių”, – kunigas prisimins įžūlios persekiotojos istoriją.

Jau šį šeštadienį žiūrėkite „Bus visko“ 17.30 val. per LNK ir sužinokite kodėl kunigas bijojo kreiptis į policiją bei kaip pasikliaujant Šventuoju raštu jam pavyko sustabdyti įžūlią moterį, kaip Vaidas išgelbėjo savižudę bei kodėl visą parą duris atvėrusioje bažnyčioje benamiams vietos nėra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)