Vienuolika metų Lietuvoje gyvenanti, šiemet Konstitucijos egzaminą išlaikiusi ir Lietuvos pilietybės siekianti etiopė, trijų vaikų mama Eskedar Maštavičienė specialioje LNK laidoje „Valanda su Rūta. Kūčios" sunkiai tramdys ašaras, skelbiama pranešime spaudai.

Moteris prisimins didžiausią stebuklą gyvenime, nutikusi tuomet, kai bėgo iš savo šalies dėl ten prasidėjusių neramumų, siekdama laisvės ir oraus gyvenimo. Eskedar bėgo ne viena – po širdimi plazdėjo nauja gyvybė.

„Plaukiau mažyčiu laiveliu iš Libijos į Maltą kartu su dar 26-iais žmonėmis, jūra buvo labai nerami, smarkiai bangavo. Laivelis ėmė skilinėti, supratau, kad gali neatlaikyti. Meldžiausi ir žinojau, kad Dievas man padės. Buvau tikra, kad Dievas nebūtų atsiuntęs man vaiko, kuriam nelemta gimti", – pasakos Eskedar.

Kitas Kūčių laidos herojus dainininkas Linas Adomaitis studijoje prie tradiciniais patiekalais nukrauto stalo atviraus, kad didžiausiu stebuklu jam tapo dukrytė Saulė, kurios su žmona Irma susilaukė po ilgų metų laukimo.

Lietuvoje ne vienus metus gyvenančios afrikietės Ilka Adams ir Eskedar Maštavičienė atviraus, kad gyvendamos Lietuvoje laikosi lietuvių tradicijų ir puikiai žino, kokie patiekalai turi būti ant tradicinio Kūčių stalo.

„Dėl vaikų su žmona Veronika negyvenčiau... juk jie vieną dieną užaugs", – atvirai prie Kūčių stalo prisipažins dainininkas Donatas Montvydas, puikiai pažįstamas Donny Montell slapyvardžiu.

Tuo tarpu savo namuose priėmusi renginių organizatorė Erika Purauskytė atviraus, kad tai pirmosios Kūčios, kurias švęs su šeima – vyru ir dviem dukrytėmis, mat iki tol moteris didžiųjų švenčių laikotarpiu stengdavosi tam tikra prasme pabėgti iš šalies – vykdavo į egzotiškus kraštus.

Didžiule staigmena specialioje laidoje taps ir vedėja Rūta Mikelkevičūtė, kartu su dainininkais, sutuoktinių pora Deividu ir Katažina Zvonkais, Aleksandru Ivanausku-Fara bei Pauliumi Bagdonavičiumi sudainavusi „Tyli naktis".

Dar viena staigmena laukia legendine vadinamos grupės „Pelenai" gerbėjų. Grupės lyderis Česlovas Gabalis dainą „Lopšinė" perdainuos su viena garsiausių jaunosios kartos atlikėjų, praėjusio sezono „Lietuvos balsas" laimėtoja Monika Marija Paulauskaite.

Visi laidos dalyviai kviečia aukoti vėžiu sergantiems vaikams, besigydantiems Santaros klinikų Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriuje. Ten esančioms palatoms verkiant reikia remonto. Prieš porą savaičių laida jau surinko per 90 tūkstančių eurų palatų remontui, bet pinigų nepakanka. Todėl paaukoti ir prisidėti prie palatų rekonstrukcijos galima iki sausio 15-osios, skambinant numeriu 1490, auka – 2 eurai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)