Vakaro metu dalyvių likimas buvo žiūrovų rankose, o vieną savo komandos narį išsaugoti galėjo pats mokytojas, remdamasis savo ekspertiniu vertinimu. Vienu metu buvo atidarytos balsavimo linijos tik vieno mokytojo komandos dalyviams, o balsavimui pasibaigus, vyko dramatiškas rezultatų paskelbimas, pribloškęs daugelį, rašoma LNK pranešime spaudai.

Pirmojo dalyvio iš ketverto saugumą užtikrino žiūrovų balsai, tačiau kas liks antrasis, dar nežinodamas, kaip balsavo žiūrovai, turėjo nuspręsti mokytojas. Nežinodami mokytojai nenumanė, ar jų žodis išsaugo lyderį, ar tą, kuris palaikymo sulaukė mažiausiai.

Projekte žiūrovų ir mokytojų verdiktu krito keturi galingi balsai – Beatričė Jevdokimovaitė, Adriana Miglane, Ovidijus Budginas ir Janis Dregeris. Būtent pastarojo dalyvio iš Latvijos iškritimas sukėlė didžiausią pasipiktinimo bangą tiesioginės transliacijos metu – sužinoję sprendimą ir pamatę, jog galutiniuose rezultatuose Janis turėjo iškristi, arenoje susirinkusi publika sprendimą nušvilpė.

O tokiu balsavimo rezultatu, negalėjo patikėti nei žiūrovai, nei mokytojai.

Janis Dregeris – bene vienintelis dalyvis vakaro metu sugebėjęs visą areną pakelti ant kojų, o po jo pasirodymo ovacijos nenutilo ilgai, kaip niekada. Tačiau sprendimo nušvilpimu Janio iškritimas nesibaigė.

„Lietuvos balso“ feisbuko paskyrą užplūdo žinutės, reikalaujančios grąžinti dalyvį į projektą, speciali to reikalaujanti peticija atsirado ir internete - po ja šiandien beveik tūkstantis parašų. Jog sprendimas pribloškė, po laidos pripažino ir sujaudintas dalyvio mokytojas Leonas Somovas.

„Norėčiau pasidžiaugti ir pasveikinti Janį tapus dvynukų tėvu. Taip pat labai džiaugiuosi tokiu stipriu žmonių palaikymu. Matant tokias emocingas ovacijas arenoje buvau visiškai ramus dėl jo sekančio etapo. Mums mokytojams, sprendimus priimti būna sunku. Įvertinus vakarykštės laidos visų dalyvių balsavimus, mažiausiai surinkę balsų buvo žmonės kitos tautybės ar gyvenantys ne Lietuvoje. Janis buvo pirmas užsienietis Lietuvos Balso dalyvis sulaukęs tokio palaikymo. Norėčiau gerbėjų paprašyti daugiau skatinančių palinkėjimų ir mažiau patyčių mūsų dalyviams, nes jie patiria didelį emocinį stresą, po kurio reikia ilgo psichologinio darbo. Šiame projekte nėra vietos neapykantai“,- sujaudintas balsavimo baigties kalbėjo Leonas Somovas.

„Matyčiau rezultatus, sprendimus priimčiau kitokius ir jei jau yra peticija susigrąžinti Janį į projektą, aš tai labai palaikyčiau. Janio pasirodymai visada būdavo emocingiausi, dar nei vienas dalyvis šiame Balso sezone neužkurdavo publikos taip kaip jis. Janis labai jaučia publiką ir tai daro su didele meile. Labai pozityvus ir geras žmogus. Jaučiu jam didelę simpatiją“,- atvirai sako Leonas Somovas.

Kuo pasibaigs žiūrovų kova už Janio grąžinimą į projektą ir ar prodiuseriai padarys išimtį grąžindami iškritusį dalyvį – sužinoti galima jau kitą sekmadienį, Kėdainių arenoje įvyksiančioje antrojoje finalinėje kovoje ir tiesiogiai per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)