Ryškūs aktorės gyvenimo epizodai – jau šį vakarą dokumentiniame cikle „Gimę tą pačią dieną" LRT televiziją.

„Mergaitės mane ignoruodavo, ypatingai kuomet jau išryškėjo mano akys ir atsirado berniukų dėmesys – pajutau jų pavydą. Bet aš buvau taip auklėjama, kad iš tikrųjų tuo nėra ko didžiuotis, nes tai mamytės ir tėvelio nuopelnas. O tai, ką

aš pati pasieksiu gyvenime – ar išsimokslinsiu, ar kuo aš būsiu – va čia jau bus mano turtas. Ir tai labai padėjo, nes aš niekada „sužvaigždėjusi" nebuvau", – pasakoja viena garsiausių visų laikų Lietuvos aktorių, skelbiama pranešime spaudai.

Bet būti tiesiog gražiai nepakanka, šypsosi aktorė: „Apie tą seksą daug nekalbėdavom, bet savyje turėjau tokį pojūtį, kur galima sužaist, tarkim, nusimezgus suknelę – pavyzdžiui, kažkokią vieną eilutę padaryt peršviečiamą." V. Mainelytė prisimena, kaip užkariavo pirmojo vyro Gintauto Ūzo širdį: „Iš kažkur gavau aptemptą, ažūrinį megztukėlį, dar vieną sagutę prasegiau.

Diržą tokį lakinį gavau, taip susispaudžiau – liemenėlis kaip širšės buvo, juodas sijonas, juodos ažūrinės kojinės, ir batai ant „špilkų". Ir aš einu iš paskaitų šitokia, o kitoje gatvės pusėje – Viktoras Šinkariukas su mano brangiausiu. Aš praėjau, lyg nepastebėdama, paskui dar kartą praėjau... Šinkariukas ir sako maniškiui: „Bet klausyk, tavo Vaiva vaikšto kaip Sophia Loren!". Aš galiu tik įsivaizduoti, kaip juokingai tada atrodžiau, bet sau patikau" –juokiasi V. Mainelytė.

Tačiau išvaizda asmeninio gyvenimo nesuklijavo. Vaiva išsiskyrė tiek su pirmuoju, tiek su antruoju vyru: „Skyrybų procesas yra labai sudėtingas – čia kaip paklodė plėšta, o siūlai lieka per vidurį. Nemanau, kad būna gražių skyrybų, ypač jeigu buvo jausmas, jeigu buvo kažkas... Nebūna taip", – surimtėja aktorė.

O įtampa ir alinantis darbas priviliojo ligą, kurią išsigydžiusi V. Mainelytė ir toliau išsaugojo pasitikėjimą žmonėmis: „Man graudžiausia, kad atsirado žmonių, kurie viską man atnešė netgi į namus: kas atnešė sąrašą, kaip geriau maitintis, kas atnešė tablečių, kad palengvintų būseną po chemoterapijos... Ir aš jiems esu labai dėkinga. Man svarbiausia yra žmonių santykiai, kad nenužmogėtumėm."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)