„Vangiai ir lėtai vyksta tyrimas. Pirmąją savaitę po įvykio iš vis nebuvo niekas daroma“, – pasakos A. Pakulevičius.

Vyras sako, kad nukentėjusiųjų advokatas turi verstis per galvą, kad judėtų bet kokie procesai: „Prokuratūra tapo teisėja ir nusprendė, kas teisus, o kas ne. Mūsų advokatas turi rašyti skundus, kad byla bent kiek nors judėtų į priekį, jis prašo pateikti įrodymus, prašome, kad būtų pateikti įtarimai“.

Tačiau advokatas Valdemaras Bužinskas, kaip rašoma spaudos pranešime, teigia, kad kelerius metus besitęsiantys tyrimai šiandien jau tapo norma: „Tyrimo laikotarpis manęs nestebina. Šiandien dveji ir treji metai jau yra normalu. Ar tai žmogiška prasme normalu? Nežinau. Be jokios abejonės, aukų artimieji siekia teisingumo maksimaliai greitai, bet greitas ikiteisminis tyrimas ne visada yra objektyvus ir efektyvus“.

Lemtingą tragedijos vakarą mergina laiką leido su prodiuseriu R. Piniku, kuris tapo pagrindiniu šios nelaimės liudininku ir įtariamuoju. Merginos dėdė sako, kad yra nesuprantama, kaip R. Pinikas gali būti laisvėje, kai jam metami tokie kaltinimai.

„Man tikrai nėra pikta. Tai yra pavojinga kitiems žmonėms. Kol žmogus nenuteistas – jis nėra kaltas, bet jeigu žmogui keliami įtarimai nužudymu, išžaginimu ir narkotikų platinimu, jis negali vaikščioti laisvėje, nes tai kelia pavojų kitoms merginoms“, – kalbės A. Pakulevičius.

Advokatas V. Bužinskas laidoje kalbės, kad kol kas sunku pasakyti, ar R. Pinikas turi būti laisvėje, ar turi būti suimtas. Anot jo, ši byla negali būti lyginama su Sandros Grafininos dingimo byla: „Spręsti ir lyginti vieną bylą su kita yra labai sunku. Kiekviena byla yra unikali, o aplinkybės nėra atskleidžiamos, kol vyksta tyrimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (350)