Prieš daugiau kaip dvidešimt metų Loreta gyveno kaip tikra karalienė – „Daktarų“ grupuotė maudėsi piniguose – savo restorane rengė tuo metu neregėto masto ir prabangos vakarėlius, kurių metu scenoje pasirodydavo Ligitas Kernagis, Džordana Butkutė, Arūnas Valinskas ir net tuo metu ypač populiari grupė „Boney M“.

Iki pažinties su Mongolu Loreta buvo eilinė Kauno mergina – net turėjo mylimą vyrą. Tačiau ji pradėjo patikti Kauno mafijozui Rimantui, kuris moterį apipylė auksu.

„Kai man suėjo 33 metai, buvo mano gimtadienis, man padovanojo „Porsche“ automobilį, raudoną. Jis buvo 6 metų senumo iš Vokietijos. Vėliau jis ją pardavė, o kai pagimdžiau trečią sūnų – tai padovanojo „Buick‘ą“. Tais laikais kainavo 35 tūkst. dolerių“, – laidoje pasakos Loreta.

Loreta dalyvavo daugelyje pašėlusių vakarėlių „Vilijos“ restorane. Moteris laidoje prisipažins, kad būtent dėl jos įvyko konfliktas, kai tuo metu dar jaunas Arūnas Valinskas „gavo į galvą“.

„Išsikvietė šokti. Šokom, jis man toks labai linksmas žmogus pasirodė, įdomus. Kai baigėsi šokis, jau nemačiau, kas ten vyko. Tai liaudiškai šnekant – gavo antausį, kad per ilgai šoko“, – laidoje pasakos L. Ganusauskienė.

Tuo tarpu H. Daktaras teigia, kad viskas buvo kiek kitaip: „Su Valinsku šoko 5 šokius. Tai Mongolas Valinską išjungė. Tai buvo toks laikas. Tai vieną šokį pašoko, antrą, trečią... Penkis šokius šoka, nepaleidžia Valinsko“.

Tačiau našlė Loreta teigia, kad visas gražus gyvenimas sugriuvo tuomet, kai Mongolas pradėjo nesutarti su H. Daktaru dėl valdžios ir turtų. Tuo metu „Daktarų“ grupuotė kontroliavo per Lietuvą einančią spirito kontrabandą, taip pat restoranų tinklą, mėsos perdirbino įmones, nekilnojamąjį turtą, užsiiminėjo reketu.

H. Daktaro ir Mongolo nesutarimai baigėsi tragiškai – per 1993 metų Kalėdas Loretos vyras dingo. Ji įtaria, kad jos vyrą nužudė H. Daktaras.
„Mano Rimanto rankos nesuteptos krauju. Šitą aš galiu garantuoti. Jis buvo mafijozas, kuris reketavo. Daktaras – žmogžudys. Jokio kito žodžio neturiu apie jį“, – šį antradienio vakarą 19 val. 30 min. LNK laidoje KK2 sakys L. Ganusauskienė.

H. Daktaras sakys, kad L. Ganusauskienė visą gyvenimą siekė susirasti turtingą vyrą: „Ji visą gyvenimą gaudė riebius žąsinus – ieškojo restoranuose, visur. Pamatė, kad Mongolas yra „riebus žąsinas“, ji prie jo prisikabino, pradėjo meilę su juo sukti. Sakiau aš: „Rimka, man gėda, kad su tokia „ženysies“, visko mačius man gėda“.

„Henrikas yra Rimanto dėdė. Jis nužudė savo sūnėną. Žmogžudys ir didelis melagis. Lygiai taip pat meluoja ir jo žmona, ir mama. Gėda“, – laidoje kalbės Loreta.

Po vyro dingimo iš Lietuvos teko bėgti ir Loretai. Moteris teigia, kad į Italiją ji išvyko be nieko.

„Teko visko patirti ir pajusti. Buvau išmesta iš namo, nes nesugebėjau mokėti bankui, teko išeiti iš namo į gatvę“, – pasakos Loreta.
Po 24 metų į Lietuvą grįžusi Loreta dabar iš H. Daktaro reikalauja milijono eurų.

„Prašau atlyginti žalą, kurią padarė. Žinoma, žmogaus gyvybė neįkainojama. Tikiu 99 proc., kad Rimanto palaikus atrasiu. Henrikas Daktaras gyvena dar tais senais laikais, jis galvoja: nužudžiau žmogų, paslėpiau kūną, niekas neras ir nepasodins. Bet jau laikai pasikeitė“, – kalbės Loreta.

Išskirtinį interviu su Loreta Ganusauskiene žiūrėkite šį antradienio vakarą laidoje KK2 19 val. 30 min. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)