Šį šeštadienį 17.30 val. per LNK – išskirtinis nuo žiniasklaidos atsiribojusios moters interviu, kurį LNK žiūrovai galės pamatyti laidoje „Bus visko“, rašoma pranešime spaudai.

Laidos metu moteris bus itin atvira: „Pasakysiu labai negražiai, bet labiausiai pakenkti norėjo ir dabar dar kenkti nori mano buvęs vyras, mano vaikų tėvas. Pardavė savo akcijas neteisėtai tam, kad čia ateitų reketininkai. Jie dabar trukdo mums gyventi“, - sako Rada.

Rada Matulevičienė prisimins ir pačią verslo pradžią bei tuos laikus, kai besivystančiam verslui vyras nusprendė paimti paskolą, kurią, neapgalvojęs plano, vėliau paskolino draugui ir taip prarado viską. Todėl kiekvieną mėnesį turėdami mokėti net 30 procentų palūkanas, jiedu grimzdo į skolas.

„Sėdžiu po šių namų balkonu, 3 maži vaikai, geriantis vyras, viskas atiduota varžytinėms ir aš net neįsivaizduoju, iš kur paimti pinigų, kad nusipirkčiau valgyti”.

Sugalvojusi išsigelbėjimo planą, ji ištempė šeimą iš duobės, tačiau net ir tada, kai viskas stojosi ant kojų, o HBH vardas dėl puikios šeimininkės etiketę turinčios Rados buvo liaupsinamas visoje Lietuvoje, jos sutuoktinis žmonos nevertino.

„Daugiau nei 20 metų vyras gėrė ir aš kentėjau tą jo gėrimą, net psichologinį terorą, kuris trukdavo po tris keturias dienas. Jis pasisodindavo mane ir tiesiog pildavo: tu nemoki, nesupranti, nežinai. Nuolatinis tyčiojimasis”

Ir nors Rada labiausiai bijojo likti viena ir pati nesugebėjo žengti žingsnio, vedančio į skyrybas, panašu, kad gyvenimas pats sudėliojo viską į vietas. Rados vyras susirado kitą moterį, paliko savo šeimą ir verslą Radai ant pečių.

Ir tai nebuvo paskutinis Radai gyvenimo kirstas smūgis. Pasirodo, į alkoholio pinkles buvo papuolęs ne tik Rados vyras – jo pėdomis ėmė sekti ir sūnus.

Būdamas jaunas vaikinas, jis pasidavė linksmybėms ir ne kartą turėjo reikalų su policija. 2011-aisiais apie neblaivius jo nuotykius ant vieno Klaipėdos tilto rašė visa Lietuvos spauda: jaunas vyras rėžėsi į stulpą, o laikraščiai ir internetas linksniavo HBH ir Matulevičių vardą. Moteris sako, kad ši istorija buvo kulminacija, todėl sūnui buvo ištarti patys sunkiausi žodžiai, kokius ištarti pasiryžtų tikrai ne kiekviena motina.

„Čia yra viena iš baisiausių istorijų – ne tik geriantis vyras, bet ir vartojantis sūnus. Įsijungė visa mūsų šeima, visos dukros, aš, jo žmona. Sakėm: sutvarkom viską taip, kad mes jo atsisakom. Jei jis nenori gyventi blaivus, tai ką daryti? Tegul eina ir gyvena kitur. Niekas neduos nei darbo, nei pinigų, nesuteiksime gyvenamo ploto. Nieko. Eik iš čia”.

Kaip gyvena Rados sūnus šiandien? Ką ji pataria visoms vyro alkoholizmą kenčiančioms moterims? Ir kodėl prieš tiek metų jos sukurtas verslas ir šiandien yra toks sėkmingas? Apie tai – šeštadienį 17.30 val. LNK laidoje „Bus visko“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)