Įsisenėjusius mitus sugriaus Lietuvos televizijos legenda, laidų vedėja Laima Kybartienė. „Aš manau, kad viskas, kas ateina į moters gyvenimą ir kas jame vyksta, jau yra dovana. Pati moteris yra dovana. Ir kai ji save ima taip vertinti, pradeda į daugelį dalykų kitaip žiūrėti. Jūs sakote – menopauzė, aš pasakyčiau – MANO pauzė”, – apie moterų „baubą” pakiliai kalbėjo L. Kybartienė.

Laidų vedėja džiaugėsi, kad jos patirtis – individuali. Ji niekada neklausė draugių gąsdinimų, netikėjo nusitovėjusiais mitais. Tiesiog laukė, kas bus. O nieko baisaus nenutiko. Priešingai.

„Kai ateina toks auksinis brandos laikotarpis, reikia sau susikurti ramesnį laiką. Aš negalvoju, kad man turėtų skaudėti galvą, aš turėčiau nervintis, prakaituoti... nieko panašaus. Atėjo man vienintelis supratimas, kad turėčiau būti ramesnė, neskubėti ir kaip bebūtų – mažiau valgyti. Pastebėjau tokį dalyką – ypatingai šiuo laikotarpiu – kai pavalgai sočiai, saldžiai, skaniai, tuomet ir randasi toks nelabai malonus jausmas, o kai jautiesi truputėlį alkana – savijauta nuostabi. Tai va, patarčiau visoms save šiek tiek riboti ir jausti malonumą”, – savo patirtimi dalijasi L. Kybartienė.

Šiame gyvenimo etape moters organizme sumažėja hormonų – estrogeno ir progesterono. Būtent šių hormonų sumažėjimas ir sukelia tam tikrus fiziologinius ir psichologinius pokyčius organizme. Bet Laima Kybartienė rado nuostabią išeitį – fizinį aktyvumą. Moteris sako, kad nereikia persistengti ar persitempti. Svarbiausia – judėti. Jokiais būdais nesėdėti prie televizoriaus ištisas dienas. Televizijos laidų vedėja sako, kad moterys turi ieškoti ramybės, laimės akimirkų, mėgautis tuo, kas džiugina. „Dažniausiai sulaukusi brandaus amžiaus moteris pradeda nusivilti savimi: ne tokia grakšti, ne tokia jauna... Atsiranda toks liūdesys vidinis: kad aš nebe ta... Ne, brangiosios. Juk mūsų siela nesensta. Juk mūsų moteriškumas nedingsta niekada. Nebent mes pačios sau pasakom: man jau menopauzė, viskas, aš jau nurašyta. Na jei pati save nurašai, tai jau nei pats dievas nepadės”, – laidoje „Klauskite daktaro” kalbės L. Kybartienė.

Kad menopauzė – savaime suprantama brandžios moters organizmo būsena, kalbės ir laidos vedėjas prof. Alvydas Unikauskas: „Su vienais simptomais galima lengvai susitvarkyti, su kitais reikia tiesiog susitaikyti arba kreiptis pagalbos į medikus. Tačiau be visų neigiamų dalykų, menopauzė moteriai atveria duris į laisvą pasaulį, apie kurį mažai kas kalba. O mes pakalbėsime atvirai.”

3 paprasti būdai, kaip palengvinti menopauzės simptomus, o kartu ir susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą, taip pat – atsakymai į svarbiausius klausimus apie menopauzę iš profesionalo lūpų. Laidos svečias – Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Ginekologijos skyriaus vedėjas Gediminas Mečėjus. Šiandien, 18.30 val. laidoje „Klauskite daktaro” laidoje per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)