Varžybose „Balius“ pasirodė sumažėjęs - dviese, o ne, kaip įprasta, trise: „Vienas kolega nusigrybavo...“- su šypsena paaiškino Klarkas. Deivis į studiją įžengė lydimas oraus ir žavingai besišypsančio savo gerbėjo maestro Eduardo Kaniavos ir pulko šokėjų.

Pirmasis kovą pradeda Deivis. Pasipuošęs beisbolo kepuraite su užrašu „SUCA“ ir su maestro Kaniava greta Deivis atrodo efektingai. „Man taip gera!”- dainuoja Deivis. „Gera“ - atitaria lietuviškos estrados aukso fondo kūriniu „Balius“. Žiūrovai nutaria, kad Deivio gerumas geresnis ir jis laimi 320:244. „Baliui“ nebe taip gera, kaip kad norėtųsi.

Antroji kova. „Balius“ toliau tikisi gerbėjus sugundyti lietuviškos popmuzikos lobyno perlais. „Už tuos, kuriuos mylime“,- dainuoja jie ir šis dainos pavadinimas itin tiktų prašymui balsuoti, bet čia Deivis kopia ant scenos su Kaniava ir du galingi balsai užtraukia „Maldą“ apie „tą, kuris aukštai“. Tam, kuris aukštai, aišku, ne baliai rūpi ir jis siunčia ryškią pergalę Deiviui 764:325.

Trečioji kova. Deivis su šokėjais artistais surengia mini spektakliuką tema „Nieks manęs nemyli“. „Balius“ jau ima nerimauti dėl dvikovos baigties - „O, blia dy“ („Oh, bla dee“) lietuvišką versiją apie kažką, kas pasidarė vaikų, smagiai dainuoja „Baliaus“ duetas ir...“o, blia dy“ - pralaimi! 661:631 - tai reiškia, jog „Balius“ pralaimi ir visas varžybas. „O, blia dy“,- iš dainos žodžių neišmesi.

Ketvirtoji kova. „Balius“ dainuoja „Zita“. Priedainyje muzikantai Zitos vardą pakeičia Sigos vardu (grupė nuoširdžiai linki Sigitai grįžti į „Kelią į žvaigždes“), tačiau net jei už „Balių“ būtų balsavusios visos Lietuvos Zitos ir Sigos, vis tiek joms būtų sunku įveikti tą moterį, kurią Deivis pristatė, kaip Ingą ...Norvilienę. Inga Norvilienė pasirodė itin panaši į Ingą Valinskienę. Beje, ši sceninė „Meilės medaus“ pora atrodo taip įspūdingai, kad Valinskas galėtų paskolinti Deiviui žmoną bent kokiai eurovizinei scenai. „O, kad šie žodžiai į ausį tam, kuris aukštai,“- turbūt mąsto Deivis, žvelgdamas Ingai į akis. 394:310 laimi Deivis.

Penktoji kova. „Dainuok“,- dainuoja vieną garsiausių savo dainų Deivis. Klarkas dainuoja vieną garsiausių Stingo dainų „Fragile“, lietuviškai pavadintą „Žvaigždė“. Jei ne įsimintinos gitaros šio „koverio“ fonogramoje, gal ir sunku būtų atpažinti, jog tai buvo garsusis Stingo kūrinys, tačiau čia prisistato muzikos žurnalistas Komisaras ir paklausia Klarko, kokią dar Stingo dainą galėtų jis sudainuot? Gal „Message in the bottle“? „Ne,“- atsako Stingo gerbėjas Klarkas. „Tai gal tada „Traktoriukas“? - gelbsti padėtį Komisaras. „Gerai!”- atsipučia Klarkas. Viskas baigiasi išties gerai. „Balius“ pagaliau gauna garbės tašką 272:442, o varžybos baigiasi rezultatu 4:1 Deivio naudai.

Kova „Va Bank“. Sigita šios svarbios akimirkos visos dvikovos metu laukė viena, nes jos kolegos, pasak jos, „ilsisi prie jūros“. Sigita dainuoja savo dainą „Spalvos“ ir užverda arši žiūrovų kova dėl jos sugrįžimo. Deivis linki jai sėkmės: „Ji turi ten grįžti“, tačiau kovai parenka itin svarų kūrinį - su Eduardu Kaniava jis atlieka ariją „Nessum Dorma“ iš Giacomo Puccini „Turandot“, lietuviškai pavadintą „Amžina meilė“.

Kovos pradžioje Sigita sulaukia išties didelio žiūrovų linkėjimo grįžti į šou, tačiau galiausiai tam prieštaraujantys laimi. 5124:5012 Sigitos nenaudai. Sigita akivaizdžiai nusimena, Deivis akivaizdžiai jaučiasi kaltas. „Būtumėm mes laimėję, būtumėm, kaip žadėjom, leidę Sigitai grįžt,“- matyt, mąsto „Baliaus“ muzikantai...

Ateinantį sekmadienį NML profesionalų kovose susitiks gintarinė pora: Amberlife ir Gintarė.

Šaltinis
Nacionalinė Muzikos Lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją