Daugiau nei 50 metų scenoje esanti estrados primadona N. Tallat-Kelpšaitė niekada neatviravo apie savo asmeninį gyvenimą. Nors jos gerbėjams nebuvo paslaptis, kad ji yra laimingai ištekėjusi ir turi sūnų. Su vyru Antanu Ignatavičiumi Nijolė pragyveno 37 metus. „Jis man buvo visiškai atsidavęs, tikrai mane mylėjo. Ir aš jį mylėjau“, – laidoje „Editos šou“ sakė garsi dainininkė.

Po vyro mirties Nijolės gyvenimas apkarto. Artimo netektis ir aplankanti vienatvė – ne vieninteliai sunkumai, kuriuos teko patirti vienai iš ryškiausių šalies artisčių.

Gyvenimas pasisuko taip, kad 300 eurų pensijos gaunančiai atlikėjai teko atsisveikinti su erdviu būstu, esančiu pačioje Kauno širdyje Laisvės alėjoje, kuriame gyveno su mama ir patėviu garsiu dirigentu Juozu Tallat-Kelpša, o vėliau ir su savo šeima. Palikusi namus Nijolė apsigyveno nuomojamame bute.

Užklupo sunkumai

„Kaune išsinuomoti butą kainuoja 250–300 eurų. Beveik tiek, kiek gaunu pensijos“, – pasakoja scenos legenda. 2016 m. gavusi Vyriausybės kultūros ir meno premiją žinoma atlikėja išsinuomojo butą, tačiau anuomet gauti per 12 tūkstančių eurų jau pasibaigė. „Nežinau, ką toliau daryti, neturiu jokių minčių“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Editos šou“ guodėsi garsi moteris.

Tarsi negandų būtų per mažai, žiemą Nijolę ištiko nelaimė. Paslydusi ant apledijusių laiptelių N. Tallat-Kelpšaitė nukrito ir susilaužė žastikaulį, koją, dubens kaulus.

„Vargu ar esu patyrusi didesnį skausmą. Kai kurie lūžiai nežinia kada sugis. Teko kone iš naujo mokytis vaikščioti, iki šiol nedrąsiai žengiu žingsnį, man sunku išlaikyti pusiausvyrą, norisi kur nors įsikibti“, – pasakojo moteris.

Dar ligoninėje po sunkios traumos atsigaunanti dainininkė žinojo – išėjusi iš ligoninės ji trumpai teturės stogą virš galvos, tad neturint pajamų ir esant sunkiai sveikatai, ateitis atrodė miglota ir nieko gera nežadanti.

Atsirado paslaptingi rėmėjai

Dar svečiuodamasi „Editos šou“ laidoje N. Tallat-Kelpšaitė išgirdo džiugią žinią – atsirado rėmėjai, kurie nori jai padėti.

„Geri darbai daromi tyliai. Paslaptyje norinti išlikti įmonė skyrė 20 tūkstančių eurų būstui įsigyti. Dar penkis tūkstančius pridėjo labdaros ir paramos fondas „Bėdų turgus“, du tūkstančius paaukojo paslaptyje panoręs likti geradarys“, – laidoje „Editos šou“ pasakojo laidos vedėja Edita Mildažytė.

Visai neseniai portalui LRT.lt E. Mildažytė patvirtino, kad sandoris įvyko ir iškart po Joninių scenos N. Tallat-Kelpšaitė galės įsikurti naujuose namuose: „Žaliakalnyje suradome nedidelį dviejų kambarių butą, kuriame pagal uzufrukto teisę, stogas virš galvos jai bus užtikrintas visam gyvenimui.“

E. Mildažytės teigimu, paslaptingoji įmonė, padėjusi N. Tallat-Kelpšaitei surasti namus, padės jai persikraustyti bei įsikurti.