„Bijau skristi“, – prisipažino pirmą kartą į „Auksinio proto“ studiją atėjusi Edita. Tiesą pasakius, ji net nesigilino, koks didžiulis, visos gyvenimo kelionės vertas prizas šiemet laukia nugalėtojo. Ji atėjo tiesiog žaisti.

E. Kregždienė laimėjo atrankinį žaidimą, tuomet vieną iš šešių finalų ir vakar naktį superfinale susirungė su penkiais geriausiais viso sezono žaidėjais: IT specialistu Andrejumi Bagdonu iš Gargždų, medicinos studentu Ignu Badaru iš Vilniaus, diplomatu iš Vilniaus Roku Danilevičiumi, Vilniaus universiteto dėstytoju Laurynu Jonavičiumi ir taip pat sostinėje gyvenančiu vadybininku Eugenijumi Maslausku. Studijoje buvo išties karšta, bet ne nuo apšvietimo lempų. Įtampos buvo tiek, kad ne vienam drebėjo kojos, balsas, o žinoti atsakymai tiesiog kažkur išgaruodavo.

Ir štai, superfinalas baigiasi, o nugalėtojui skirtas konfeti lietus krenta ant Editos pečių. Jos vardas bus įrašytas į didžiausio ir populiariausio visų laikų intelektinio žaidimo „Auksinis protas“ istoriją.

Vos išgirdusi pergalės fanfaras, Edita sunkiai patikėjo pergale ir akimirksniu... atsisakė dovanojamos kelionės po 7 naujuosius Pasaulio stebuklus! Keliauti vienai per skirtingas šalis ir kontinentus, kai suplanuota daugiau nei 20 skrydžių, ir dar su išgyvenama skrydžio baime, jai pasirodė per didelis iššūkis.

E. Kregždienė pasirinko vieną iš stebuklų – „Prarastuoju inkų civilizacijos miestu“ vadinamą Maču Pikču, esantį Pietų Amerikoje, Peru. Į šią kelionę „Auksinis protas“ laimėtoją siunčia drauge su vyru Ramūnu, pora išvyksta jau kitą savaitę.

Keturis sezonus intelektinių žaidimų gerbėjus visoje Lietuvoje vienijantis „Auksinis protas“ kasmet išpildo geriausio žaidėjo svajonę. Pirmojo sezono laimėtojas Jonas Mikalkėnas keliavo aplink Pasaulį, antrojo čempionas Česlovas Šimkevičius aplankė septynias Europos valstybes, o trečiojo sezono nugalėtoja Birutė Nefaitė keliavo į savo svajonių šalį – Ispaniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)