Šventojoje įkurtuose tamsos apartamentuose, kur dėl 20 tūkstančių eurų prizo aklinoje tamsoje kovoja neregių, silpnaregių ir realiame gyvenime matančių dalyvių poros, apsilankė legendinis krepšininkas Eurelijus Žukauskas.

218 centimetrų ūgio milžinas atvyko nešinas krepšinio kamuoliu - jis parengė specialią užduotį dalyviams: mėtyti į krepšį nieko nematant. Pats Eurelijus įrodė, kad užrištomis akimis pataikyti nuo baudos taškų linijos – įmanoma: jo mestas kamuolys skriejo taikliai. „Nors man su baudomis niekada gerai nesisekė, visgi turiu atidirbtą metimą”, - šypsojosi Europos krepšinio čempionas.

Eurelijus Žukauskas

Nedaug kas žino, kad garsusis „žalgirietis” Eurelijus ir pats turi rimtų regėjimo problemų. Nuolatinė įtampa, fizinis krūvis, stresas ir akių liga – tai kaina, kurią reikėjo sumokėti už svaiginančią karjerą. „Tik sudėtingos operacijos dėka nenutiko blogiausia: dabar dešine akimi matau gerai, o kaire – tik 30-40 procentų pasaulio”, - šįvakar realybės šou dienoraštyje pasakos Eurelijus.

Jis pasivaikščiojo po tamsos namus, o grįžo kupinas dvejopų minčių. „Šokiruojantis įspūdis. Baisu. Nežinau, jei reikėtų išbūti čia valandą, neiškęsčiau. Būdamas tamsoje susimąsčiau: koks laimingas esu, kad galiu matyti“, - spaudos pranešime pasakojo krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją