„Tamsoje“ išlikimo kovų tiesioginės transliacijos viduryje žiūrovams buvo parodyta vos parą prieš televizijos eterį įvykusio konflikto ištrauka. Jau trečią savaitę eksperimento dalyviai – šeši matantys ir šeši neregiai mentoriai – gyvena aklinoje tamsoje. Incidento vakarą ramiai vakarieniavę dalyviai kalbėjosi tarpusavyje, kai neregys Algirdas sakinyje pavartojo žodį „individas“. Šalia buvęs Albertas nusprendė, kad Algirdas jį ką tik pavadino „invalidu“. Tragikomiška situacija jau po kelių minučių priminė pradėjo rutuliotis nenuspėjamai. Iš skandalisto etiketę gavusio Alberto lūpų išsprūdo šie žodžiai: „Jei pats nesugebėsiu, tai su kėde tau trenksiu“.

Po to, kai buvo parodytas šis incidentas, eksperimento „Tamsoje“ vedėjas G. Masalskis kreipėsi į kitus projekto dalyvius klausdamas, ar jie pritaria tokiam Alberto elgesiui. Aštuoni iš vienuolikos po vienu stogu su Albertu gyvenantys žmonės balsavo, kad yra „prieš“ – tokio elgesio jie nepalaiko. Tą pačią akimirką G. Masalskis organizatorių vardu paskelbė verdiktą – Albertas turi palikti realybės šou „Tamsoje“.

„Šis įvykis tik dar kartą įrodo, kad tiesioginis eteris yra nenuspėjamas. Tačiau, kai vakar vakare pamačiau Alberto elgesį, supratau, kad socialiniame projekte jam ne vieta“, – dramatišką įvykių eigą komentavo kita šou vedėja, neregė Irma Jokštytė.

Tačiau tai buvo dar ne visos vakaro staigmenos. Kaip ir per kiekvieną tiesiogiai transliuojamą išlikimo vakarą, vedėjų duetas paklausė dalyvių, ar yra tokių, kuriems toliau gyventi tamsoje yra per sunku, kuriems būtina pamatyti šviesą. Tarp dalyvių pakilo viena ranka. Trečią projekto savaitę, tamsoje išbuvusi daugiau nei 20 dienų, išeiti panoro matančioji Ieva. Kiti dalyviai tuo metu buvo apstulbę net labiau, nei atėjus naujokui – matančiajam Gintarui iš Šiaulių.

Ar Albertas geranoriškai paliks tamsos namus? Kaip į Ievos išėjimą reaguos likę dalyviai? Ar pavyks naujokui įsilieti į jau susibendravusią „Tamsoje“ šeimą? Visi atsakymai – jau šį pirmadienio vakarą realybės šou-eksperimento „Tamsoje“ dienoraštyje 20 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)