Įkvepiančias istorijas ir naujausias žinias apie mediciną, ligas bei jų gydymą atskleidžiančioje TV8 laidoje „Sveikatos medis“ A. Stonys atvirai pasakos apie savo išgyvenimus ir atrastus metodus, padėjusius pažaboti klastingą ligą.

Žymus iliuzionistas laidoje svečiuojasi jau ne pirmą kartą. Vyras ne veltui nesiliauja dalytis savo patirtimi. Jis įsitikinęs – užsispyrimas įveikti ligą gali paskatinti ne vieną žmogų stoti vėžiui skersai kelio. Beveik prieš dvejus metus sužinojęs, kad serga prostatos vėžiu, A. Stonys nusprendė nepasiduoti, rašoma laidos kūrėjų pranešime spaudai.

„Yra du keliai: galima užsisklęsti savyje ir niekam to nepasakoti, ką daro daugelis žmonių Lietuvoje. Bet aš supratau, kad esu viešas žmogus, tad mano kalbėjimas, atvirumas tikrai padės ne vienam. Ir aš tiesiog pradėjau kalbėti. Pradžioje sakiau, jei bent vienas žmogus pasveiks, tai aš jau neveltui šneku“, – laidoje pasakos vyras.

Žinią, kad vėžys nėra mirties nuosprendis, vyras nori skleisti dar ir todėl, kad jo šeimą ištiko tragedija.

„Mano brolis, paskambinęs gydytojui sužinojo baisų verdiktą – jam liko keletas mėnesių. Deja, jis to neatlaikė. Brolis pasirinko išeiti, kitą dieną mes jo netekome. Manau, kad nereikia išsigąsti to, ką pasakė gydytojas. Kartais ir jie klysta, juk visi mes žmonės ir darome klaidų. Nebijokite klausti antros, trečios ar net ketvirtos nuomonės. Juolab, skrodimas po brolio mirties parodė, kad jis dar galėjo gyventi ir gyventi...“, – skaudžia patirtimi dalysis vyras.

Sužinojęs baisią diagnozę Arvydas nepasimetė, o pakeitė savo gyvenimą iš pagrindų: sureguliavo mitybą, pradėjo aktyviai sportuoti, ieškoti informacijos, kuri galėtų padėti įveikti ligą. Taip iliuzionistas sužinojo apieKembridžo universiteto profesorių, žymų onkologą Robert J.Thomą, kartu sukitais Jungtinės Karalystės mokslininkais sukūrusį polifenolių gausų augalinį preparatą išciberžolių, granatų, brokolių ir žaliosios arbatos, kurio antivėžinis poveikis buvo patvirtintas nacionaliniais klinikiniais tyrimais.

Siekdami suteikti kuo daugiau informacijos onkologijos ligoniams bei jų artimiesiems, „Sveikatos medžio“ kūrybinė komanda ir pats A. Stonys leidosi į kelionę – jie nuvyko pas profesių Robert J. Thomą, kuris laidoje pasidalins itin naudinga informacija.

Garsus onkologas laidoje atkreips dėmesį, kad onkologiniams ligoniams į racioną būtina įtraukti kuo daugiau augalinių produktų, kuriuose gausu polifenolių. Jie padeda kovoti su kancerogenais, slopinti uždegiminius procesus, stimuliuoti imuninę sistemą bei stabdyti vėžinių ląstelių dalijimąsi.

Robert J. Thomas interviu metu atskleis, kokią vėžio gydymo metodiką jis rekomenduoja Arvydui Stoniui. „Aš ir mano kolegos onkologai jūsų situaciją aptartume susirinkime, po to atvyktumėte pas mane pasikalbėti, aptartume jūsų gyvenseną, mankštą, cukraus atsisakymą“, – kalbės profesorius.

Bendraudamas su onkologu, A. Stonys išgirdo net 20 konkrečių patarimų, kurie padeda ne tik kovoti su vėžiu, bet ir jo išvengti. Visus 20 patarimų televizijos žiūrovai sužinos jau šį sekmadienį, TV8 laidoje „Sveikatos medis“.

Vizito Londone metu A. Stonys profesoriui pateikė savo tyrimų rezultatus. Profesorius sužinojo, kad vartojant Lietuvoje įsigytą polifenolių gausų preparatą vyro rezultatai stulbinamai pagerėjo: pradžiojejo specifinis vėžio žymuo PSA buvo 9, vėliau mažėjo iki 7,5, 6,25, 4,75, o dabar – 4,52.

„Pakeitus gyvenimo būdą ir pradėjus vartoti šį mokslininkų sukurtą originalų papildą mano rezultatai tapo puikūs, ir aš matau, kad liga traukiasi. Visa tai profesoriaus dėka“, – džiugiomis žiniomis dalysis iliuzionistas.

„Manęs dažnai klausia, kiek šviežių produktų atitinka mano ir kolegų sukurto preparato, kurį vartoja ir Arvydas, kapsulė, bet tiesiogiai konvertuoti neįmanoma. Gamintojai naudoja tik labai aukštos kokybės produktus, be to, jie ir patys tikrina, ar produktuose yra užtektinai polifenolių. Žinoma, šių maisto produktų galima nusipirkti ir parduotuvėje, bet neturėsite jokių garantijų dėl jų sudėties. Be to, kapsulėse nėra nei pesticidų, nei herbicidų, ko negalite žinoti, įsigydami produktų kur nors kitur. Pavyzdžiui, vienoje kapsulėje pagal polifenolių lygį yra maždaug ketvirtadalis granato. Nepamirškite, kad iš granato dažniausiai spaudžiate tik sultis. Jeigu suvalgote granatą, jis tiesiog pereina per jūsų kūną, bet organizmas polifenolių beveik neįsisavina, norint jų gauti daugiau, reikia granatą sutrinti ir išdžiovinti. Augalinio preparato kapsulėje sumalta ir dalis sėklų bei žievelių, kuriose polifenolių gerokai daugiau. Todėl ir sudėtinga atsakyti, koks tikslus būtų atitikmuo. Ar tai būtų porcija brokolių, ar šaukštelis ciberžolių, netgi žaliosios arbatos, nes kai geriate arbatą, ją užplikote vandeniu. Kai geriate kapsules, jūs geriate sutrintus arbatžolių lapelius, kuriuose polifenolių koncentracija didesnė nei arbatoje“, – aiškins Kembridžo universiteto profesorius onkologas Robert J. Thomas.

A. Stonys teigs, kad jei būtų išsigandęs ir neieškojęs informacijos, kaip elgtis, galbūt viskas būtų baigęsi liūdnai, kaip ir kitiems ligai pasiduodantiems žmonėms. Tačiau intensyvios paieškos davė itin gerų vaisių – vyras suvaldė ligą. „Žmonės, kurie domisi, keičia savo gyvenimą, gali pasveikti net esantpaskutinei stadijai“, – kalbės iliuzionistas.

Jausmingas ir atviras A. Stonio pasakojimas apie kovą su vėžiu ir itin naudingi pripažinto mokslininko Robert J. Thomo patarimai onkologiniams ligoniams bei jų artimiesiems – jau šį sekmadienį 15 val. laidoje „Sveikatos medis“ per TV8.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)