Laidos kūrybinę komandą pasitikęs savo jaukioje, senomis ir retomis knygomis nukrautoje namų bibliotekoje, įspūdingą karjerą pasiekęs finansų analitikas atskleis, kad savo ateitimi pradėjo rūpintis labai anksti. „Tuo metu, kai galbūt buvo galima linksmiau leisti jaunystę ir dažniau vaikščioti į diskotekas, aš rinkdavausi knygą arba biblioteką“, - pasakos G. Nausėda.

Ypatinga meilė knygoms laikui bėgant išsivystė į brangų hobį – garsus ekonomistas tapo dar ir senų knygų kolekcionieriumi. „Pomėgis gimė, kai buvau jau pakankamai brandaus amžiaus, ir tada jis mane pasiglemžė. Tai be galo įdomus laisvalaikio praleidimo būdas“, - apie aistrą knygoms pasakos vyras.

Beveik trisdešimt metų santuokoje skaičiuojantis G. Nausėda, pasidalins susipažinimo istorija su žmona Diana. „Nemeluosiu, pirmiausia merginos patraukia akimis. Supratau, kad šitos merginos aš nenoriu paleisti. O po to aišku įsijungia kiti dalykai. Pamatai, kad tai žmogus, kurio patarimo nori klausyti ir kurį kartais laikai išmintingesniu už patį save. Tai yra žmogus, kuriuo galiu pasitikėti“, - atviraus ekonomistas.

Gitanas laidos komandai atskleis, ne tik kuo jį sužavėjo žmona Diana, bet ir koks jųdviejų ilgos santuokos receptas. „Esame ne tobuli, visi turime ydų, kurias galbūt nuo visuomenės slepiame, kažkokių keistų savybių, o šeimoje tu gi nieko nepaslėpsi. Tas gebėjimas atleisti netobulumus ir suprasti yra pats svarbiausias“, - paslaptimis dalinsis vyras.

Aukštas pareigas užimantis ekonomikos ekspertas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti rimtas ir griežtas, tačiau G. Nausėda prisipažins, kad šeimoje jis mylintis, švelnus vyras ir tėtis. „Jeigu jūs pasakytumėte: na, tikriausiai turite griežtą tėtį, tai jos tikriausiai ironiškai nusišypsotų. Nesu griežtas ir kietas, koks kartais galbūt turėčiau būti“, - apie santykius su dukromis Ugne ir Gedailešypsodamasis kalbės G. Nausėda.

Jaukiame ir asmeniškame pokalbyje neišvengta ir temų apie politiką bei ekonomiką. Apklausų lyderis tarp svarstomų kandidatų į Lietuvos prezidentus G. Nausėda atskleidė savo mintis apie artėjančius rinkimus bei galimybę dalyvauti juose.

Ar sieks prezidento posto žinomas ekonomistas? Kokia vyro pažinties istorija su žmona Diana? Apie visa tai ir dar daugiau – jau šiandien, gyvenimo būdo laidoje „Raudonas kilimas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (517)