Kauno kilusi moteris sako niekada neidealizavusi Amerikos ir negalvojusi, kad šioje šalyje pildosi svajonės. Prieš išvykdama, ji puikiai suvokė atsidursianti visiškai kitokioje kultūroje, kur pritapti bus labai sunku. Taip ir buvo. „Tai buvo visiškai nežinoma šalis, čia viskas yra visiškai kitaip. Tempas mane vargino, man buvo labai sunku ir priprasti prie daug ko reikėjo. Jeigu pagalvojus, reikėtų dar kartą tą daryti, nežinau, ar daryčiau", – tikina laidos „Emigrantai" herojė.

Viskas ne pagal planą – taip tapimą verslininke pavadina Rimgailė. Ji sako, niekada nesvajojusi dirbti prekyboje, tačiau netikėtai kilusi idėja greitai virto realybe. Lietuvos dizainerių drabužiai, kuriais ėmė prekiauti R. Ačienė, iš karto sulaukė pasisekimo. Pirmiausia tarp Čikagos apylinkėse gyvenančių lietuvių, tačiau vėliau juos pastebėjo ir amerikietės. „Nors atrodo, kad Amerikoje yra visko – iš tikrųjų daug ko čia trūksta, tik reikia laiku tai pastebėti", – savo sėkmę aiškina moteris.

Rimgailė laidoje „Emigrantai" šį antradienio vakarą pasakos, kad Hinsdeilyje žmonės gyvena taip, kaip rodo serialuose apie turtingus amerikiečius, skelbiama pranešime spaudai. Tarsi dirbtinai sukurtas idealus pasaulis, kur visi visą laiką šypsosi, kur neegzistuoja problemos. „Tokiose vietose labai svarbu pritapti prie bendruomenės, įgauti žmonių pasitikėjimą, parodyti, kad esi jų lygio", – svarbiausias miestelio taisykles vardija pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)