Susipažinkite – asocialūs Galageriai – jūsų paslaugoms!

Kaip rašoma viaplay.lt pranešime spaudai, ant dramos ir komedijos slenksčio balansuojantis serialas „Begėdis“ (angl. „Shameless“) žiūrovams siūlo visą puokštę vienas už kitą kontraversiškesnių personažų. Bene pagrindinis – šešių vaikų tėvas, asocialios Galagerių šeimos galva Frenkas. Jis – užkietėjęs melagis, alkoholikas ir narkomanas, kuriam jo paties vaikai, švelniai tariant, nerūpi. Nepraleidžiantis progos atžalas panaudoti pinigų prasimanymui ir lyg niekur dingti tarsi į vandenį, visuomet išdidus Frenkas maudosi savotiškoje vaikų meilėje, nors, kaip tikina šeimos vyresnėlė Fiona (akt. Emmy Rossum), tai prieštarauja stipriausiems įmanomiems logikos dėsniams.

Iš problemų liūno neišbrendančiai Galagerių šeimai nutinka keisčiausi dalykai, o kartkartėmis iki absurdo beviltiškomis atrodančios situacijos kelia juoką ir tuo pačiu gailestį. Šį kokteilį papildo atsitiktinis seksas, narkotikai, žiupsnis smurto, homoseksualūs ryšiai ir įvykiai, galintys nutikti tik tuomet, jeigu tu – Galageris.

Neįprastu Galagerių šeimos gyvenimu mėgaukitės ir stebėkitės vaizdo transliacijų internetu platformoje viaplay.lt žiūrėdami net 7 sezonus.

Naujasis Vatikano popiežius – „Dievas yra? Nemanau...“

Vos pristatytas Venecijos kino festivalyje, Oskaru apdovanoto režisieriaus Paolo Sorrentino serialas „Jaunasis Popiežius“ (angl. „The Young Pope“) sukėlė tikrą reakcijų audrą ir jau netrukus buvo pratęstas antrajam sezonui. Serialas pasirodė esąs tikru iššūkiu katalikiškai bendruomenei – vos po keleto serijų peržiūros į P. Sorrentino duris galėtų pasibelsti egzorcistas, nubausiantis režisierių už katalikiškų dogmų pamynimą.

Serialo siužetas žiūrovą nukelia į Vatikaną, kur, visų nuostabai, naujuoju pontifiku išrenkamas jaunas amerikietis Lenis Belardo (akt. Jude Law). Tai, jog „misija: naujasis popiežius“ patyrė fiasko, paaiškėja jau visai netrukus.

Negavęs vyšninės kolos, rytus naujasis pontifikas pradeda skandalu, vieną po kitos peša cigaretes, svajoja apie abortus, begalinę valdžią ir nepaiso niekieno nuomonės. Kol kardinolai stebisi naujojo popiežiaus elgesiu, pastarasis eilinį sykį užsirūko ir pasineria į svajas apie masturbaciją ir nuodėmingas santuokas.

Ciniškas pagrindinio filmo personažo elgesys ir nepriekaištinga Jude Law vaidyba sulaukė daugybės nuomonių, o Lietuvos žiūrovai serialą įvertinti gali platformoje viaplay.lt. Gerbėjai spėlioja, kad toks nestandartinis požiūris į katalikišką bendruomenę nesibaigs sulig antruoju sezonu ir prognozuoja, jog šis truks dar mažiausiai du sezonus.

Kaip vienas alkoholikas rašytoju tapti norėjo...

Henkas Madis (akt. David Duchovny) – ypatingai dviprasmiškas tipas. Jis - bjauraus būdo alkoholikas, lovelasas, bet mylintis tėvas ir talentingas rašytojas. Asmenybės ir kūrybines krizes išgyvenančio vyro plunksna jau penkerius metus nesuraitė nei vienos eilutės, jis prarado mylimą moterį, nebesutaria su dukra ir vis dažniau pasitenkinimą randa alkoholio, vienos nakties nuotykių ir marihuanos glėbyje. Nepaisant chaotiško gyvenimo būdo, Henkas nepraranda vilties vieną dieną susigrąžinti buvusią mylimąją ir grįžti į rašytojo kelią, tačiau likimas neretai turi savų planų...

„Nuodėmingąją Kaliforniją“ (angl. „Californication“) žiūrovai pamilo už kokybišką humorą, įdomius dialogus, atviras scenas ir puikią kultinių „X Failų“ žvaigždės, aktoriaus Davido Duchovny vaidybą. Šiame seriale net patys nešvankiausi dialogai suskamba gyvenimiškai, o gerbėjai tikina, kad tai – suaugusiems skirtas serialas, iliustruojantis jų kasdienybę ir lydinčias problemas.

Modernios meilės paieškos

Serialas „Be įsipareigojimų“ (angl. „Casual“) per viaplay.lt pristato Aleksą - populiarios pažinčių svetainės įkūrėją, kuris, regis, galėtų mėgautis viengungio gyvenimu. Deja, nei finansinis stabilumas, nei vienos nakties nuotykiai laimės neteikia – vienišu ir nelaimingu besijaučiantis vyras svajoja apie artimą sielą ir supratingumą. Likimas pamėtėja jam „dovaną“ – sutuoktiniui palikus Alekso seserį, pastaroji, lydima paauglės dukters, persikrausto į brolio butą. Aleksas galėtų džiaugtis, tačiau jau netrukus sesuo įtraukia jį į aibę nemalonių situacijų, kurių pasekmės – nenuspėjamos.

Komedijinis serialas, nušviečiantis vienos beprotiškos šeimos gyvenimą ir jos kasdienybę, kupiną alkoholio ir atsitiktinio sekso, nagrinėja žmonių santykių šiuolaikinėje visuomenėje problemas, laimės paieškas ir klystkelius, žiūrovams nesuteikdamas progos personažus skirstyti į „gerus“ ir „blogus“ – Aleksas ir jo sesuo pernelyg dviprasmiški, kad galėtų nešioti tik vieną iš šių etikečių!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)