Merginos dėdė Arūnas Pakulevičius laidos metu sakė, kad jo dukterėčia pati iš viešbučio balkono iškristi negalėjo. Balkono tvorelė buvo pakankamai aukšta, o mergina, anot visų artimųjų, troško gyventi. Tačiau besidomint įvykio aplinkybėmis artimieji sužinojo, kad mergina ne tik galimai buvo prievarta laikoma viešbutyje, tačiau ir svaiginama psichiką veikiančiomis medžiagomis. Nemažai, pasak jo, papasakojo ir ją Klaipėdoje matę žmonės.

„Ką reikia su žmogumi daryti, kad jis būtų pajuodusiais paakiais? Atrodo, kad visą laiką būtų nemiegojusi. Juolab, kad manekenė, modelis. Tas, kuriam labai svarbus veidas ir viskas“, – pasakojo A. Pakulevičius.

Anot vyro, atsidūrusi Klaipėdoje mergina bandė susisiekti su draugais. Tačiau tik po jos mirties pradėjo aiškėti visos mirties ir to, kas vyko iki tol, aplinkybės. Laidoje pasakota, jog merginos buvo viliojamos į viešbutį ir svaiginamos, o Dovilė buvo tik viena iš daugelio.

„Ten vyksta vakarėliai ir Dovilė tikrai nebuvo pirma. Jai buvo pasiūlytas kokteilis ir jos raumenys atsipalaidavo. Nors ji viską matė, ji negalėjo valdyti savo raumenų. Tai buvo narkotikų poveikis“, – kalbėta laidoje.

Dovilės dėdė įsitikinęs, jog mergina to negalėjo padaryti savo noru, o daugiausiai klausimų jos šeimos nariams sukėlė vakarėlio dalyviai. Jiems pavyko sužinoti, kad ten dalyvavo ne tik Dovilės pažįstamas prodiuseris Ričardas Pinikas, bet ir jo draugas, kuris dirba gydytoju rezidentu, o draugų kompanijoje buvo puikiai žinomas daktaro pravarde.

Dar prieš mirtį mergina Italijoje dirbančiam agentui išsiuntė mėlynėmis nusėtų kojų nuotraukas ir rašė, kad nežino, kas su ja vyksta bei prašė pagalbos. „Ji nežinojo, kas dedasi su ja Klaipėdoje. Ji nebesiorientavo laike. Buvo praradusi laiko ir erdvės nuovoką, jautėsi prisirišusi prie Ričardo.

Ne viena mergina matė Dovilę tokiame stovyje. Po straipsnių žiniasklaidoje kreipėsi (į mus) žmonės, kurie pasakojo, kad sutiko ją tokios būklės. Ji klausinėjo, kur yra, kas su ja vyksta. Palangos degalinėje ji taip pat buvo pastebėta tokia“, – laidoje pasakojo merginos dėdė.

Labiausiai A. Pakulevičius nusivylė prokurorų darbu ir merginos draugais. Po įvykio kreipiantis į draugus pagalbos ir ieškant informacijos tik vienas draugas sutiko padėti. Kitiems buvo svarbesnė reputacija, o daugelis nenorėjo turėti nieko bendra su tragedija. „Atvažiavęs policijos ekipažas nustatė, kad smurto žymių nebuvo. Pinikas dar pasitiko patrulį, kuris sakė, kad viskas buvo nelaimingas nutikimas. Prokurorai Dovilės tėvams sakė, kad nėra priežasties kelti baudžiamąją bylą, nes tai nelaimingas atsitikimas“.

Tačiau tyrėjams vėliau atlikus DNR tyrimą paaiškėjo, kad mergina buvo prievartaujama. „Ne vienas vyras naudojosi Dovile. Ir iš gandų girdėjome, kad Pinikas skambinėjo draugams ir kvietė atvažiuoti, nes neva turi blondinę“.

Kaip jis pasakojo televizijos eteryje, ir po tragedijos galimai su įvykiu susijęs prodiuseris su merginos mama nesusitiko. Tik išsiuntė jai pakvietimą draugauti socialiniame tinkle „Facebook“, tačiau vėliau susisiekti ar pasikalbėti nebandė.

Laidoje taip pat dalyvavęs verslininkas Tomas Ambrazas sakė, kad madinguose vakarėliuose neretai vartojamos narkotinės medžiagos. Praeityje legaliai laikytomis psichotropinėmis medžiagomis prekiavo ir pats verslininkas. Jis patikslino, kad yra dvi rūšys medžiagų ir viena iš jų yra legali, o kita ne. Merginos kraujyje rastos narkotinės medžiagos atpalaiduoja raumenis, o jas vartojęs žmogus tampa neveiksnus, nors mato ir suvokia viską, kas vyksta aplink.

Merginos draugas Marius Ulozevičius LNK laidoje taip pat neatmetė galimybės, kad mergina buvo prievartaujama ir per prievarta girdoma narkotinėmis medžiagomis. Vaikinas po tragiško įvykio susisiekė su, kaip manoma, kartu buvusiu prodiuseriu, tačiau šis, anot laidos dalyvio, elgėsi grubiai ir atsisakė kalbėti. „Jis turi daug draugų ir daug draugų jį palaiko. Jis vakarėlių siela“, – apie minėto vyro reputaciją kalbėjo jis.

Laidos komanda taip pat susisiekė ir su užsienyje šiuo metu esančiu modeliu Karolina Toleikyte. Nors Dovilės ji gerai nepažinojo, tačiau prieš tragediją kartu dirbo Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme. Išgirdusi apie tai, kas nutiko jos kolegei, Karolina neslėpė, kad pagalvojo, jog jos vietoje galėjo atsidurti ir ji pati.

„Man teko šou išvakarėse bendrauti su ja. Ji pasirodė įdomi ir gera mergaitė. Modeliai bando pasirodyti ar išsiskirti, tačiau Dovilė tokia nebuvo. Ji atrodė pozityvi, paprasta, jauki ir švelni mergina. Man ši žinia skaudi. Netikiu, kad ji galėjo pati savo noru, būdama blaivaus proto, tai padaryti“, – pasakojo žinomas modelis.

A. Pakulevičius taip pat pridūrė, kad nors dar nėra aiškios visos įvykio aplinkybės, Dovilės artimieji nesirengia nuleisti rankų ir ketina sužinoti visas tragiško įvykio aplinkybes ir tai, ką teko patirti jų giminaitei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (813)