Viena geriausių visų laikų Lietuvos dviratininkių E. Pučinskaitė per savo karjerą iškovojo apie 100 pergalių. Jai teko atstovauti Lietuvai Sidnėjaus, Atėnų ir Pekino olimpinėse žaidynėse.

Anot režisieriaus, Edita ne kartą apsigobė Lietuvos trispalve, atstovaudama mūsų šalį sudėtingiausiose dviračių lenktynėse pasaulyje. Ir tuo metu mažai kas žinojo, kad jaunutė čempionė iš neseniai Nepriklausomybę atgavusios šalies, atvykusi į prestižines lenktynes gyvendavo ekstremaliomis sąlygomis.

„Edita apie Lietuvos dviračių sportą pasauliui pasakojo ne kartą. Tačiau tai, ką jai ir jos kartos dviratininkėms teko patirti, norint atstovauti savo šalį – verta naujos mano kino juostos“, – sako A. Matelis, neseniai žiūrovams pristatęs filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, pasakojantį apie nematomą dviračių pasaulio pusę, apie beprotiškiausią dviratininkų odisėją, kurioje triumfą lydi kančia ir gebėjimas pasiaukoti vardan bendros idėjos.

Šį sekmadienį laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ – režisieriaus ir pasaulio čempionės pokalbis apie nežinomus sporto pasaulio kuluarus ir kainą, kurią moteriai teko sumokėti, vardan galimybės finišuojant apsigobti savo šalies vėliava.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)