Šįvakar savo pasirodymus pademonstruos net 13 atlikėjų, siekiančių tapti geriausiais ir laimėti kelialapį į tarptautinį konkursą. Tačiau toliau dalyvauti ir savo pasirodymais džiuginti klausytojus galės tik šeši atlikėjai.

Tiesa, šiandien komisijoje galime išvysti tik scenos vyrus. Žiūrovams išrinkti savo šalies atstovą padeda Vytautas Rumšas, Ramūnas Zilnys, Arnoldas Lukošius ir Leonas Somovas. Visos laidos metu vyks balsavimas. Savo nuomonę taip pat galite išreikšti ir DELFI balsavime, kurį rasite šio straipsnio pabaigoje. Pasibaigus visiems pasirodymams bus susumuojami visi žiūrovų bei komisijos narių balsai ir paskelbti tie, kurie tęs kovą kitose atrankose.

Vos tik savo pasirodymą baigė pirmoji dalyvė Rūta Žibaitytė-Loop, kuri atliko dainą „Positive Thoughts", komisijos nariai negailėjo jai liaupsių. Tiesa, ši atlikėja anksčiau jau dalyvo tarptautiniame konkurse kartu su Vaidu Baumila ir Monika Linkyte kaip pritariančioji vokalistė.

Man daina patiko, ji buvo šviesi, mano jaunystės laikų šviesumo", – jaunosios atlikėjos kūrinį komentavo A. Lukošius.

Iš karto po šios atlikėjos scenoje pasirodė ir solidžią patirtį turintis muzikantas Jurgis Brūzga. Jis eurovizinei atrankai pasirinko dainą apie amžinąjį jausmą - meilę. Jo atliktas kūrinys „I want you 2 love me" leido jam atsiskleisti ir kaip puikiai scenoje judančiam atlikėjui.

Aktorius V. Rumšas jaunesnysis gyrė jo stilių, eleganciją ir neperkrautus sceninius sprendimus.

Trečioji atrankoje pasirodžiusi Ofelija, kitaip Liepa Maknavičiūtė, ir vėl visus nustebino drugelio sparnais ir daina „Butterfly". Tiesa, anksčiau merginai buvo kilę problemų su sparnais, kurie pasirodymo meto tiesiog neišsiskleidė.

Dainotas Varnas, kurio numeris šį vakarą yra ketvirtas, taip pat jau dalyvavo Vienoje anksčiau vykusiame konkurse kartu su V. Baumila ir M. Linkyte. Kitaip nei jo konkurentai jaunasis atlikėjas dainą „Merry-go-round" atliko ramiai ir svajingai sėdėdamas prie fortepijono.

Savo ruožtu Ramūnas Zilnys sakė, jog jis tikrai atras savo klausytoją, mat daina atlikta puikiai ir primena svajingą romantišką kūrinį.

Rugilė Daujotaitė su daina „Love is The Flower of life" sukėlė tikrą diskusiją, mat nors šis kūrinys yra pavadintas anglų kalba, atlikėja dainuoja lietuviškai. L. Somovui į šį klausimą ji atsakė paaiškindama, jog taip elgiasi tam, kad jos dainą išgirstų ir suprastų kuo daugiau žmonių.

Jaunuoju atradimu vadinama „That Girl" dainos atlikėja Kotryna Juodzevičiūtė ir vėl sulaukė klausimo iš Ramūno Zilnio dėl savo amžiaus ir „Eurovizijos" konkurso, kuris vyks būtent abitūros egzaminų metu. Mergina drąsiai atkirto, kad už muziką jos gyvenime nėra ir negali būti nieko svarbiau, todėl laimėjusi atrankas net nesvarstytų ir išvyktų į Portugaliją dainuoti.

Nors atrankose nepopuliaru dainuoti lietuviu kalba, Marius Petrauskas pasirinko kūrinį „Kol meilė gyva". L. Somovas jį kiek subarė, mat jam kūrinys priminė estrados dainas, o V. Rumšas pastebėjo, jog jam pritrūko drąsos.

SEL pritariančioji vokalistė Silvija Pankūnaitė žengia pirmuosius savo kaip solo atlikėjos žingsnius scenoje ir atrankose vėl pasirodė su kūriniu "Real".

"Manau, kad praėjusios atrankos daina, kur dainuojate su Gerai Gerai, pakeitus kelis dalyku, būtų geresnė", – kritikos negailėjo R. Zilnys.

Marija Grabštaitė su daina „This Love" pavergė komisijos narių širdis. Jie vienbalsiu tvirtino, jog mergina turi visas galimybes laimėti, nors koją kišantį jaudulį pajautė ne vienas.

Savo ruožtu Rasa Kaušiūtė baladę „The Silence" pademonstravo, kaip pastebėjo komisijos nariai, itin švelnų vokalą, tad jiems pritrūko jos ryžto ir įdomesnių, įtraukiančių sprendimų.

Muzikinė grupė „The Roop" šį vakarą atliko dainą „Yes, I do", kuri, anot atlikėjo, atspindi laikotarpį kai jis sirgo depresija. Tačiau nepaisant negatyvių minčių ir sąsajų, daina tiek komisijai, tiek ir žiūrovams pasirodė gana pozityvi ir tinkama konkursui.

Lietuvos balso" nugalėtoja Monika Marija Palauskaitė, kuri prie atrankų prisijungė paskutinė ir pasibaigus paraiškų pildymui, sakė, jog šiam euroviziniam savo pasirodymui pasirengė vos per keletą dienų. Ji pristatė iš atrankų jau pasitraukusios atlikėjos Ericos Jennings dainą „The Truth".

Lietuva „Eurovizijoje" dalyvauja nuo 1994 m. Mūsų šaliai konkurse jau atstovavo Ovidijus Vyšniauskas, Aistė Smilgevičiūtė, „Skamp", Aivaras Stepukonis, Linas and Simona, „Laura & The Lovers", „LT United", „4Fun", Jeronimas Milius, Sasha Son, „InCulto", Evelina Sašenko, Donny Montell, Andrius Pojavis, Vilija, Monika Linkytė & Vaidas Baumila, „Fusedmarc", skelbia LRT.LT

Lig šiol aukščiausiu Lietuvos pasiekimu „Eurovizijoje" yra laikomas grupės „LT United" 2006-ųjų pasirodymas su daina „We Are The Winners", kuri konkurso finale užėmė šeštąją vietą. 2016-aisiais Lietuvos vėliavą į konkursą vežęs Donny Montell su kūriniu „I've Been Waiting For This Night" finale užėmė 9-ąją vietą, o 2001-aisiais grupė „Skamp" su daina „You Got Style" liko trylikti.

Komisija 12 balų skyrė Jurgiui Brūzgai, 10 balų – Monikai Marijai, 8 balai buvo skirti Kotrynai Juodzevičiūtei ir Marija Grabštaitė. 6 balai šios dienos atrankų komisija įvertino „The Roop", 5 balus gavo Dainotas Varnas, 4 balus Rūta Loop, 3 balai buvo skirti Rasai Kaušiūtei, o 2 balai skirti Mariui Petrauskui. Tik vienu balu komisija įvertino Silviją Pankūnaitę. Ofelija, Rugilė Daujotaitė bei „El Fuego" liko be komisijos balų.

Galiausiai susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad Monika Marija tapo lydere ir gavo 12 balų. Jurgis Brūzga jai šiek tiek nusileido ir gavo10 balų. Marija surinko viso 8 balus. „The Roop" pelnė 7 balus. Kotryna Juodzevičiūtė gavo 6 balus, o Rūta Loop išliko atrankose su 5 balais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)