„Knygoje „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“ telpa ne tik mano 20 metų patirties virtuvėje, bet ir didžiausia mano priklausomybė... gražiems daiktams! Dėl to lėkštės fotosesijoms keliavo iš viso pasaulio, - pranešime spaudai pasakoja A. Ivanauskas. – Juokauju, kad kartais reikia daryti nuodėmes, jog paskui galėtum jas išpirkti. Galima sakyti, kad su šia knyga išpirkau visas vaikystės nuodėmes – nepavykusius eksperimentus ir darže paslėptus jų įkalčius.“

Unikali, pirmoji tokia knyga Lietuvoje padalyta į dvi dalis – vienoje galima rasti idėjas, o kitoje – konkrečius receptus. Knygos fotosesijos vyko įvairiuose Lietuvos kampeliuose, A. Ivanauskui svarbiose vaikystės vietose, kartą teko net anksti ryte laukti pakylančio rūko.

„Leidiniui visada stengiuosi atiduoti viską, ką esu sukaupęs savo galvoje. Rezultatas – knyga dėl savo inovatyvumo įvertinta „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose“, - sako leidėjas ir vyr. redaktorius, kurio VMG kulinarinis žurnalas tarptautiniuose apdovanojimuose net kelis metus iš eilės įvertintas kaip geriausias pasaulyje.

A. Ivanausko ir Lietuvos vardas šioje kategorijoje yra tarp Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Austrijos, Prancūzijos ir Portugalijos televizijos žvaigždžių. Laimėtojai bus paskelbti gegužę, o iki tol A. Ivanauskas ruoš naują laidos „Kulinariniai triukai“ sezoną, kurio šūkis – klasika kitaip.

„Žmonės dažnai pasirenka vieną iš kraštutinumų – arba aklai laikosi tradicijų, arba puola išradinėti kažko, ko niekas nežino. Mano nuomone, klasika yra visa ko pagrindas, tik žinodamas ją, gali toliau kurti, o tada jau gimsta darbai, kurie įvertinami kaip geriausi visame pasaulyje. Todėl ir mano knygos, ir laidos pavadinime yra frazė „kulinariniai triukai“ – nebijokite daryti dalykų, kurie ne visiems yra įprasti. Išsilaisvinę iš baimių, nustebsite patys.
Drąsos galima pasimokyti ir iš charizmatiškosios laidos vaikų komisijos. Patikėkite, jų pasakymų būna tokių atvirų, kad krentame visi iš juoko, nes juk vaikai niekada nemeluoja. Na, arba beveik niekada“, - juokiasi A. Ivanauskas, kurio laidoje dalyvauja 9 vaikai.

Be to, laidos metu vaikai ne tik ragaudami vertina skonį, ne ką mažiau svarbi jiems ir patiekalo stilistika.

„Net ir alkanas vaikas gali atsisakyti valgyti, jei maistas jam neatrodys skanus. Taigi, mūsų laidoje tėvai gali išmokti ne vieno triuko ir dar geriau pažinti savo vaikus“, - sako kulinarinės laidos vedėjas, jau daugiau nei metus savo laidoje suvaldantis vaikų komisijos norus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)