Pernai pristatyta prodiuserių kompanijos „Singing fish“ prodiusuojamo ir LRT televizijos transliuojamo filmų ciklo pirmoji dalis susilaukė didelio žiūrovų dėmesio. Antrojoje filmų ciklo dalyje bus pasakojama apie dešimt įtakingų XIX-XX a. asmenybių, prisidėjusių prie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, skelbiama pranešime spaudai.

Režisieriaus Alvydo Šlepiko ir Lauros Paukštės režisuojamuose filmuose žiūrovai bus supažindinami su istorijos vadovėliuose neaprašytais ir mažai žinomais faktais. Antrasis šalies prezidentas Aleksandras Stulginskis, rašytojas ir visuomenės veikėjas Juozas Tumas Vaižgantas, publicistė ir politinė veikėja Gabrielė Petkevičaitė-Bitė – tai tik dalis asmenybių, kurias LRT žiūrovai jau netrukus išvys televizijos ekranuose.

Šįvakar į filmo apie Aleksandrą Stulginskį peržiūrą ir antrojo sezono premjerą kulinarinėje studijoje „Čiop Čiop“ susirinko būrys žinomų žmonių. Jaukiame projekto pristatymo renginyje dalyvavo pirmagimio besilaukianti LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Živilė Kropaitė su sužadėtiniu Liudu Basiuliu, filmų ciklo gamybos prodiuserė ir viena režisierių L. Paukštė, stilistė Viktorija Šaulytė su mylimuoju Juliumi Mocka.

Vakarėlyje taip pat apsilankė ne vienas žymus aktorius: Darius Petkevičius, Emilija ir Elžbieta Latėnaitės, Larisa Kalpokaitė, Marius Gelažnikas, Ramūnas Cicėnas ir kiti.

Prieš filmo peržiūrą susirinkusius svečius sveikino ir apie projektą pasakojo prie jo kūrybos prisidėjęs istorikas Algimantas Kasparavičius bei jo prodiuserė ir režisierė L. Paukštė.

„Mane žavi tai, kad šie žmonės, apie kuriuos bus filmai, gyveno ne tik dėl Lietuvos žemės, bet ir dėl valstybės, o tą savo meilę šaliai realizavo konkrečiais darbais. Mane taip pat žavi jų vidinė elegancija, kad jie mokėjo gražiai rengtis ir gerai elgtis kompanijoje, jie tikri inteligentai. Jie buvo tokios asmenybės, kurie buvo pajėgūs sukurti Lietuvą, lygiuokitės į juos“, - kalbėjo A. Kasparavičius.

„Kartais galvojome, kad nespėsime, nežinojome, ar pasieksime tikslą, bet pasiekėme. Dėkoju visai kūrybinei komandai už sunkų darbą. Antrojo sezono serijos skirsis nuo pirmojo, nes dažnai nežinojome, nuo ko pradėti: užtruko rasti ekspertų, archyvuose kartais būdavo vos kelios nuotraukos, rasti naudingos informacijos buvo sudėtinga. Tačiau šiandien jums galime parodyti pirmąjį filmas apie Aleksandrą Stulginskį, kurį suvaidino Ramūnas Cicėnas. Jis neįtikėtinai į jį panašus“, - sakė L. Paukštė.

Dokumentinių filmų ciklo „Žmonės, kurie sukūrė Lietuvą“ filmas apie Aleksandrą Stulginskį – jau šį sekmadienį, sausio 7 dieną, 21 val. per LRT televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)