Nuvykusi į įvykio vietą, gelbėtoja Gerda Žemaitė sunkiai tramdė susijaudinimą, rašoma TV3 pranešime.

„Tai, ką išvydau, sunku nusakyti žodžiais. Žmonių žiaurumui nėra ribų. Voljere ir suklypusioje būdoje gyvena sunkiai serganti Labradorų veislės kalytė. Jos papilvėje – milžiniškas auglys, kuris smarkiai kraujuoja“, – pasakojo ji.

Neįmanoma įsivaizduoti, kokiose kančiose Beta leidžia dienas. Apie kankinamą šunį pranešę žmonės nepasakė, kiek kalytė jau čia gyvena. Ar gali būti, kad šeimininkai tyčia išmetė labradorę iš namų, nes ši sunkiai susirgo? Auglys didelis, jis gali būti atsiradęs prieš kelis mėnesius ar net pusmetį. Gerdos glostoma kalytė glaudėsi ir akivaizdžiai prašė pagalbos.

Pirmiausia Gerda nutarė surasti kalytės šeimininkus. „Pamačiau jų namus ir nusistebėjau – didžiulis aptvertas kiemas, trinkelėmis grįsti takeliai... Neįtikėtina, kad sergančiam šuneliui čia neatsirado vietos“, – sakė Gerda.

Namų duris atidarė šeimininkas ir pripažino – kalytę Betą jis turi, tačiau jai jau viskas, ji miršta.

„Jai gi neskauda, ji necypia, nekaukia“, – teisinosi vyras ir dar
pasigyrė, kad jis – priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnas, ne kartą pats gelbėjęs į bėdą patekusius gyvūnus.

Gerdai vyras teisinosi, neva Betos auglys atsirado per savaitę. „Ką aš galiu padaryti? Ją reikia žudyti. O man gaila“, – sakė Žydrūnas.

Vyriškio logika keistoka – augintinę voljere esą paliko kankintis dėl to, kad yra labai gailestingas – gaila kalytę užmigdyti. O apie gydymą net nepagalvojo.

Kalytės šeimininkas bandė Gerdą įtikinti, kad auglys užaugo staiga. Kodėl gyvūną išvežė kuo toliau nuo visų akių, vyriškis paaiškinti nesugebėjo.

Su Žydrūnu Gerda sutarė susitikti prie Betos voljero. Dar kartą apžiūrėjusi sunkiai sergančią kalytę, Gerda nusprendė iškviesti policijos pareigūnus, kurie įvertintų situaciją ir pasakytų, ar leistinai elgiasi Betos šeimininkas, palikdamas ją kankintis. „Lietuvoje galioja baudžiamoji atsakomybė už gyvūnų kankinimą. Būdamas pareigūnas, pats Žydrūnas tai greičiausiai puikiai žino. Pasirodžius policijai, jis bandė pabėgti. Tačiau policininkai puikiai atliko darbą ir kalytės šeimininką sustabdė“, – pasakojo gelbėtoja.

Gerda apsisprendė nepalikti Betos likimo valiai. „Paklausus šeimininko, ar jis sutinka atiduoti kalytės gyvybę į mano rankas, sulaukiau teigiamo atsakymo. Todėl nusprendžiau veikti nedelsdama ir nugabenti Betą į kliniką gydytojo Pauliaus apžiūrai“, – pasakojo Gerda.

Ar pavyks Gerdai ir Pauliui išgelbėti kenčiančią kalytę? Žiūrėkite jau šįvakar „TV pagalboje“ 16.30 val. per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)