Kaip Eltai sakė LTV2 kanalo prodiuseris Martynas Kėvišas, naująjį sezoną kanalas gilinsis į kultūros problemas, bandys pritraukti daugiau auditorijos, ypač jaunųjų žiūrovų. "Galime nudžiuginti žiūrovus, kad ir šį sezoną nerodysime reklamos, taigi būsime finansuojami iš komercinių pirmojo LTV kanalo lėšų", - teigė prodiuseris.

Pasak M. Kėvišo, LTV2 taps pirmuoju kanalu šalyje, kuris užsienio filmus pradės rodyti originalo kalbomis. "Mūsų kanalu rodomi filmai bus atitinkantys kultūrinio kanalo misiją, pavyzdžiui, brolių Etano ir Džoelio Koenų (Ethan&Joel Coen), Deivido Linčo (David Lynch), kitų garsių režisierių filmus, skiriamus siauresnei auditorijai, tačiau turinčius pasisekimą dėl savo meninės vertės. Jie bus rodomi žiūrovams patogiu laiku. Taip pat rodysime geriausius pasaulio kūrėjų trumpo metražo filmus, Lietuvos kino studijos naujesnius ir archyvinius filmus, esame atviri ir naujai kuriamiems lietuviškiems filmams. Planuojame rodyti ir Lietuvos teatrų dramos ir muzikinių spektaklių įrašus - dabar vyksta derybos su daugeliu teatrų dėl jų spektaklių rodymo mūsų kanalu", - sakė M. Kėvišas.

Didžiausios kultūros kanalo naujienos - penkios naujos autorinės laidos, kurių stigo praėjusio sezono laidų tinklelyje, kartojant daugiausia pirmojo kanalo autorines laidas.

Istorikas Alfredas Bumblauskas ves laidą "Amžių šešėliuose", kuri, pasak vedėjo, nebus tokia gili, kaip pripažinimą pelniusi istorijos laida "Būtovės slėpiniai". "Kalbėsime ne tik su istorikais, bet ir žurnalistais, kultūrologais, visuomenės veikėjais apie tai, ką istorija reiškia dabarčiai - tai bus istorinės atminties aktualijų laida", - apibendrino A. Bumblauskas.

Kultūrologas Almantas Samalavičius ves laidą "Kultūros kodas", kuri nesieks telktis į konkrečias kultūros aktualijas, o traktuos kultūrą kaip vykstantį procesą, tam tikrą tęstinumą. Priešingus tikslus užsibrėžęs žurnalistas Virginijus Savukynas, vesiantis diskusijų laidą "Savaitės atgarsiai", kurios temos būsiančios itin aktualios.

Muzikologė Zita Kelmickaitė televizijoje pradės vesti autorinę laidą "Kasdienybės aitvarai", gvildensiančią šiuolaikinės kultūros sąsajas su etnokultūra, o Rolandas Maskoliūnas imasi į mokslą orientuotos laidos "Žinių visuomenė".

Kultūros kanalas neatsiribos ir nuo pramoginių laidų - transliuos daug įvairios muzikos koncertų, su Lietuvos radiju rengia bendrą populiarių atlikėjų pasirodymų LRT studijoje projektą.

Nuo 2003 metų pradžios gyvuojantis LTV antrasis kanalas transliuoja kultūros, švietimo, auklėjimo, informacines ir regionines programas.

LTV antrasis kanalas matomas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Tauragėje. Planuojama, kad ateityje aprėps beveik visą Lietuvos teritoriją. LTV antrasis kanalas per palydovą "Sirijus 3" skaitmeniniu būdu transliuojamas ir užsienio šalyse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją