13
Kitas

Įdomūs faktai. II dalis

Svetainė mentalfloss.com surinko pačius įdomiausius ir daugeliui nežinomus faktus apie serialą, netikėčiausias paslaptis apie filmavimų užkulisius ir detales, kurių greičiausiai žiūrėdami serialą nepastebėjo net didžiausi gerbėjai.

1. Iš pradžių serialą buvo ketinta pavadinti „Insomnia Café“

Paskutinio praeito amžiaus dešimtmečio pradžioje „Draugų“ kūrėjai Davidas Crane‘as ir Marta Kauffman parašė septynių puslapių apimties opusą ir pavadino jį „Insomnia Café“ (Nemigos kavinė).

Buvo, aišku, ir kitų pavadinimo variantų, o ir siužetas gerokai skyrėsi nuo daugeliui gerai pažįstamos „Draugų“ istorijos. Pavyzdžiui, dėmesio centre buvo anaiptol ne Rosso ir Rachel santykiai, be to, romantiškais ryšiais turėjo susisaistyti Joey ir Monica.

Kai televizijos tinklas NBC įsigijo teises transliuoti įvadinę filmo seriją, pavadinimas buvo pakeistas į „Friends Like Us“ (Draugai kaip ir mes). Neilgai trukus NBC prezidentas Warrenas Littlefieldas sumanė kitokį pavadinimą – „Across the Hall“ (Durys priešais), apie kurį taip pat buvo diskutuota.

Kai serija jau buvo nufilmuota, pavadinimas vėl buvo pakeistas į „Six of One“ (Vienas kito verti). Vis dėlto 1994 m. rugsėjo 22 d. – tada, kai įvyko šou premjera, – paaiškėjo galutinis sprendimas. Taigi, serialas startavo kaip „Draugai“.

2. Aktorių komanda galėjo būti visiška kitokia

Kadangi filme dalyvavo net šeši daugiau mažiau lygiavertės svarbos veikėjai, natūralu, kad atrenkant aktorius teko apsvarstyti tikrai nemažai skirtingų variantų. Pavyzdžiui, dėl galimybės suvaidinti Fibi konkuravo Kathy Griffin ir Jane Lynch. Įdomu tai, kad po susitikimo per atranką aktorės tikrai susidraugavo.

Chandlerio personažą galėjo įkūnyti Jonas Favreau arba Jonas Cryeris, bet galop tas vaidmuo buvo patikėtas Matthew Perry. Beje, M. Perry seriale atsidūrė tik per laimingą atsitiktinumą. Mat 1994 metais, kai buvo transliuojamas pirmasis serialo sezonas, šis aktorius filmavosi ir pirmuosiuose šou LAX 2194 epizoduose. Laimei, šou nepasitvirtino, todėl M. Perry galėjo visas jėgas skirti „Draugams“.

Prieš filmo premjerą žinomiausia kūrybinės grupės nare tikriausiai buvo Courteney Cox. Žiūrovai ją pažinojo iš daugybės reklamų, taip pat Bruce‘o Springsteeno dainos „Dancing in the Dark“ vaizdo klipo. Iš pradžių filmo prodiuseriai pasiūlė jai Rachel vaidmenį, bet pati aktorė buvo linkusi suvaidinti Monicą dėl, kaip pati nurodė, tvirto šios asmenybės charakterio.

3. Rosso vaidmuo iš pat pradžių buvo skirtas D. Schwimmeriui

Ši žinia gali kiek nustebinti, nes aktorius Ericas McCormackas (suvaidinęs Willą romantinėje komedijoje „Vilas ir Greisė“) yra pateikęs kiek kitokios informacijos. Jis tvirtino dalyvavęs dviejose ar trijose atrankose Rosso vaidmeniui gauti. Vis dėlto serialo prodiuseris Kevinas Brightas su Davidu Schwimmeriu buvo dirbęs jau anksčiau, taigi, scenaristai Rosso personažą įsivaizdavo kalbantį D. Schwimmerio balsu. Šis aktorius, beje, buvo pirmasis patvirtintas komandos narys.

4. Pradiniai titrai buvo nufilmuoti „Warner Bros.“ studijoje, o ne Niujorke

Nors fontanas, kurį išvystame pačioje pradžioje, tikrai labai panašus į tą, kuris yra Niujorko Centriniame parke, vis dėlto kadrai, kuriuos matome, kol rodomi pradiniai titrai, buvo nufilmuoti „Warner Bros.“ studijoje.

5. Prieš pirmąją šou transliaciją aktoriai apsilankė Las Vegase

Režisierius Jamesas Burrowsas, prisidėjęs prie keleto serijų kūrimo 1995–1997 metais, filmo veiksmą nutarė perkelti į Las Vegasą. Jis iš pat pradžių įtarė, kad šou laukia neregėta sėkmė, todėl viešbutyje „Caesar’s Palace“ apsistojusius aktorius paragino pasistengti puikiai praleisti laiką ir bent kiek papramogauti.

„Tai paskutinė proga pasidžiaugti, kad niekas nežino, kas jūs tokie, – pasakė jis tada – Kai prasidės šou transliacijos, tikrai nebegalėsite kur nors apsilankyti niekam nežinant.“

Aistringi „Draugų“ gerbėjai, be jokios abejonės, prisimena viešbutį „Caesar’s Palace“, kuriame Rossas ir Rachel spontaniškai susituokė penkto sezono pabaigoje.

6. L. Kudrow iš pradžių labai nepatiko groti gitara

„Gitara man labai nepatiko. Su ja man nesisekė. Kartą net pasiteiravau, ar negalėčiau groti būgneliais“, – prisimena aktorė Lisa Kudrow (suvaidinusi Fibi).

Galop buvo pristatytas gitaros mokytojas, tačiau pamokos ilgai netruko. L. Kudrow išmoko porą akordų ir pareiškė, kad daugiau kankintis neketina. Ji nutarė, kad Fibi turėtų tik šiek tiek mokėti groti. Gal ir gerai, nes jos atlikta „Smelly Cat“ yra kaip tik tai, ko reikia.

7. Monica buvo viena iš pirmųjų „Mental Floss“ gerbėjų

2003 metais parodytoje serijoje galima pamatyti, kaip viena iš draugų – Monica – atsainiai varto žurnalą, kurio pavadinimas – „Mental Floss“. Jo leidėjai turėtų jaustis skolingi scenaristui Davidui Arquette‘ai viso gyvenimo trukmės prenumeratą, nes tik jo dėka atsirado šis epizodas. „Kadangi leidinys taip mane sudomino, tai ir įdaviau jį C. Cox“, – paaiškino jis tada „Entertainment Weekly“ reporteriams.

8. Filmavimas beveik visada vyko priešais auditoriją

Vienos „Draugų“ serijos filmavimas paprastai trukdavo penkias valandas. Scenos buvo filmuojamos ne po vieną kartą, be to, tarp jų buvo daromos 20 minučių pertraukos, nes reikėdavo pakeisti dekoracijas.

Nors visas procesas gerokai užsitęsdavo, serijos buvo filmuojamas priešais tikrą auditoriją – ne mažiau kaip 300 serialo gerbėjų. Reikia pasakyti, kad aktoriai tokiam sumanymui labai pritarė.

„Žiūrėjome į tai kaip į savotišką testą: juk galėjome iš karto pasitikrinti, ar mūsų triukai veiksmingi“, – sakė Mattas LeBlancas (Joey). „Vaidindami priešais auditoriją pajusdavome tikrą energijos pliūpsnį“, – pridūrė M. Perry.

Vis dėlto filmuojant kai kurias scenas žiūrovai būdavo nekviečiami. Kodėl ir kada? Vienas iš pavyzdžių – ketvirto sezono serija su netikėta baigtimi. Viename iš paskutinių kadrų matome, kaip Rossas, nutaręs vesti Emily, sako priesaikos žodžius, bet atsitiktinai ištaria Rachel vardą.

„Tokiomis akimirkomis auditorija nepageidautina, – vėliau sakė Jennifer Aniston (Rachel). – Filmuojant epizodus su netikėta pabaiga, žiūrovai nekviečiami. Taip daroma dėl akivaizdžių priežasčių – juk ruošiamas netikėtumas.“

9. Daugybė žmonių, įskaitant ir L. Kudrow, galvojo, kad Chandleris buvo gėjus

Aktorė L. Kudrow prisipažino, kad kolegos M. Perry pateikta jo kuriamo personažo Chandlerio traktuotė, kurią teko išgirsti per vieną iš pirmųjų kartų, kai buvo skaitomas scenarijus, gerokai ją nustebino. Taip nutiko todėl, kad ji manė, jog Chandleris – gėjus. Taip galvojančių buvo ir daugiau.

Lytinė Chandlerio orientacija, tiesą sakant, gana dažnai tapdavo filmo gerbėjų diskusijų tema.

Aiškumo įnešė vienas iš serialo kūrėjų – pats D. Crane‘s. „Ne, Chandleris nėra gėjus. Ir niekada nebus“, – pareiškė jis atsakydamas „Entertainment Weekly“ pateiktą klausimą.

10. Tai buvo pirmoji aktorių komanda, su kuria derybos vyko bendrai

Per pirmą „Draugų“ sezoną visų aktorių atlygis siekdavo po maždaug 22 tūkst. JAV dolerių (18,6 tūkst. eurų) už seriją. Tačiau filmuojant antrą sezoną jų algos ėmė šiek tiek skirtis. 1997 metais visi šeši komandos nariai pranešė, kad atsisakys filmuotis, jei kiekvienam iš jų už kiekvieną seriją nebus sumokama tokia pat 100 tūkst. JAV dolerių (84,5 tūkst. eurų) suma.

Tai buvo precedento neturintis atvejis. „Populiarių šou žvaigždės dažnai ima grasinti nustoti filmuotis siekdamos aukštesnių algų, tačiau aktorių komandos demonstruojamas solidarumas yra šis tas naujo“, – rašė tada „The New York Times“.

Derybos, reikia pripažinti, baigėsi aktorių naudai. Beje, filmuojant paskutinį sezoną, kiekvienam komandos nariui buvo sumokama po milijoną JAV dolerių (845,5 tūkst. eurų) už seriją.

13
Kitas

Įdomūs faktai. II dalis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)