Žiūrovai liejo pasipiktinimą

„X Faktorius“ iš tokių dalykų reitingus darosi? Apgailėtina...“, „Įtariu, kad kviečia patys organizatoriai tokius“, „Patyčios akivaizdžios. Kaip atrankas praėjo?“, „Tiesiog gėda žiūrėti, žiauru, pasityčiojimas iš žmonių“ – tokie ir panašūs komentarai feisbuke ėmė lietis iš karto po to, kai laida buvo parodyta televizijos ekrane.

O štai Kamilė Sakalauskaitė savo poziciją dėl šio projekto dalyvio išdėstė kur kas išsamiau. „Galbūt man tik taip atrodo, tačiau kiekvienoje laidoje yra dalyvis, iš kurio smagu pasišaipyti. Keista, nes prieš filmavimus būna perklausos ir komisija parenka, kas pateks, o kas ne. Pasirodymai nėra atsitiktiniai, todėl lengva suprasti, kad kai kurie dalyviai parenkami žiūrovų pramogai. Ne taip sunku išrinkti klausos neturintį drąsuolį ir atiduoti žiūrovų ir komisijos teismui“, – teigė mergina, parašiusi viešą įrašą feisbuke.

Justė Arlauskaitė-Jazzu, Saulius Prūsaitis, Saulius Urbonavičius-Samas

Jos verdiktas buvo griežtas. „Vis dar gyvename visuomenėje, kurioje kitų nesėkmės, nemokėjimas ir nežinojimas pakelia nuotaiką ir suteikia peno aptarinėjimui mažiausiai savaitei į priekį, – teigė K. Sakalauskaitė. – Bet kodėl skaudžius, įžeidžiančius komentarus svaido pati komisija? Nes kuo aštriau, tuo žiūrovams skaniau. Panašiai, kaip užsidrėbti šaukštą grietinės ant prastos kokybės koldūnų, gausiai apibarstyti „Vegeta“, o tada vaišinti visus, neišrankius kokybei, bet trokštančius kuo stipresnio skonio, išliekančio iki kitos dienos ar savaitės.“

Merginos nuomone, tokie dalyviai projektui puikiai pasitarnauja reitingų pakėlimui. „Šou kūrėjai ploja rankomis, verkia džiaugsmo ašaromis ir toliau suka karuselę, atnešančią gerus reitingus ir populiarumą“, – tikino K. Sakalauskaitė.

Jovitas televizijoje pasirodo ne pirmą kartą

Žiūrovams užkliuvo Jovito Pacevičiaus iš Jiezno pasirodymas. Kartą jis jau buvo pasirodęs TV eteryje, tačiau tąkart tokio sąmyšio feisbuke nesukėlė. Pirmą kartą savo šlovės atlikėjas ieškojo projekte „Lietuvos talentai“. Deja, nesėkmingai.

Ne ką geriau jam pasisekė „X Faktoriaus“ atrankoje. Į kitą etapą vyras nepateko, nors šį kartą tikėjosi kitokio rezultato, nes į pagalbą pasikvietė internete atrastą draugę Leonorą iš Kauno.

Kamilė Sakalauskaitė
Šou kūrėjai ploja rankomis, verkia džiaugsmo ašaromis ir toliau suka karuselę, atnešančią gerus reitingus ir populiarumą.

„Jovitai, aš stebiuosi Jūsų drąsa, Jūsų sceninis judesys yra gerokai pagerėjęs, bet Jūsų draugei reikia pasitempti“, – po to, kai duetas atliko savo pasiruoštą dainą, kalbėjo komisijos pirmininkas Saulius Urbonavičius-Samas. Beje, Samas buvo ir „Lietuvos talentų“ komisijos pirmininkas, tad Jovitą scenoje matė nebe pirmą kartą.

„Ne „X Faktoriuje“, draugai mieli, vieta Jums, dar ne“, – nedaugžodžiavo po pasirodymo kitas komisijos narys Saulius Prūsaitis. „Reikia pripažinti, girdėjau daug žmonių, kalbančių, kiek daug jiems reiškia muzika, kaip jie be muzikos negali gyventi, kaip ta muzika juos „užveda“. Ir, tiesą sakant, palyginus su Jumis, tai jie visi melavo. Net neabejoju, Jums tik muzika suskamba...“, – tikino Marijonas Mikutavičius.

Tiesa, pasisakius visiems komisijos nariams, paskutinį žodį dar kartą tarė komisijos pirmininkas S. Urbonavičius-Samas: „Jei Jums dar niekas nepasakė, tai aš atsakingai Jums pasakysiu: Jūs negalite dainuoti, Jūs galite šiaip džiaugtis muzika, bet namuose“.

Į užkulisius Jovitas ir Leonora išėjo dėkodami, tačiau nusivylę – komisija jiems skyrė keturis „Ne“.

S. Urbonavičius-Samas siekia, kad visi turėtų galimybę pasirodyti TV ekrane

DELFI kalbintas „X Faktoriaus“ prodiuseris S. Urbonavičius-Samas teigė, jog šiame projekte siekiama suteikti galimybę kuo didesniam būriui žmonių savo gebėjimus pademonstruoti didžiojoje scenoje. Jis nevertino – kuris dalyvis keistas, o kuris – ne.

„Projektas skirtas visiems, o ne išrinktiesiems. Nėra tokios institucijos, kuri atrinktų, kuris čia tinkamas. Nuo kada mes pradėsime teisti, kuris žmogus gali lipti ant scenos, kuris – ne, – kalbėjo S. Urbonavičius. – O jei žmogus aklas ateina ant scenos? Turime uždrausti dainuoti? O jei žmogus ateina su negalia ir nori pasirodyti? Turime jam uždrausti? Kodėl? Todėl, kad jo ranka ne tokia ar koja? Neturime. Mes neturime teisės taip daryti. Kuo šis žmogus kaltas, jei yra tiesiog naivus ir fainas? Jis tiesiog įsivaizduoja, kad gali taip dainuoti.“

"X Faktoriaus" komisija

Ar daug žmonių, pasirodžiusių atrankų scenoje, nepatenka į eterį? „Nedaug, galima sakyti, kad taip nebūna, nes jei žmogus ateina į „X Faktorių“, mes leidžiame jam pasirodyti. Į eterį nepatenka visiškai neįdomūs žmonės, kurie ateina, pasisveikina ir klausia, ką jam čia dabar daryti. Bet taip būna labai retai“, – pasakojo Samas.

Saulius Urbonavičius-Samas
Kuo šis žmogus kaltas, jei yra tiesiog naivus ir fainas?

Pastarojoje laidoje parodytas Jovito pasirodymas daugeliui sukėlė pasipiktinimą, tačiau, Samo tikinimu, gyvenimas be keistuolių būtų tiesiog beprotiškai nuobodus. „Visada žmonija turėjo keistuolių vienoje ar kitoje srityje, – kalbėjo pašnekovas. – Bet mes aiškiai išsakėme savo nuomonę, pasakėme, kad jis dar negali dainuoti. Tai kur problema?“

Pokalbio metu S. Urbonavičius prisiminė ir pernai projekte dalyvavusį Aleksą. Vaikinas iš kitų dalyvių išsiskyrė mikčiojimu. „O ar Alekso turėjome neįleisti į sceną? Žmogus turėjo problemą, o Jovitas yra absoliučiai sveikas, tik keistas“, – teigė prodiuseris.

Pašnekovo nuomone, visas reportažas apie Jovitą ir Leonorą buvo korektiškas ir aiškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)