Abi jas baseine vadino žvaigždėmis, abiem prognozavo didelę ateitį. Bet didžioji ir mažoji Rūtos pasuko skirtingais keliais. „Mačiau, kad ji tokia išskirtinė. Ta mergaitė skyrėsi nuo kitų. Gerai plaukia, tokia auganti žvaigždutė“, – prisiminimais laidoje „Emigrantai“ dalinsis R. Grumovskytė.

Dabar, po trylikos metų, abiejų Rūtų istorijos susijusios su Anglija. Mažoji – čia, Londone, tapo olimpine čempione, pasauline plaukimo žvaigžde. Didžioji Rūta – taip pat Londone, bet iš profesionalaus sporto jau seniai pasitraukusi. Ji šiame mieste tapo populiaria, gerai apmokama plaukimo trenere. „Aš tą jaučiu, kad manęs čia visur reikia, tai mane čia Londone ir laiko. Man niekada nereikėjo ieškoti darbo, nes visą laiką siūlo“, – pasakos R. Grumovskytė.

Rūta Grumovskytė

Universitetą baigusi profesionali plaukimo trenerė Anglijoje tikra retenybė, tad lietuviškas diplomas britams paliko didžiulį įspūdį. Nuo pat pirmųjų dienų privatūs Londono baseinai ėmė kovoti dėl Rūtos. „Darbo turiu tiek, kiek noriu, jeigu norėčiau – galėčiau imti dvigubai, bet man užtenka“, – „Emigrantuose“ sakys Rūta, savo tvarkaraštį susidėliojusi taip, kad ir pailsėti galėtų, ir normaliai uždirbtų.

Rūtos klientais tampa įtakingi Anglijos verslininkai, aukšto rango politikai. Tačiau jų prabangus gyvenimas lietuvei daro maženį įspūdį negu į Londoną vasaromis atvykstančių arabų turtai. Viena turtuolių arabų šeima Rūtą net buvo pasisamdę laikinai dirbti Dubajuje. Merginai pasiūlė tokias geras sąlygas, kad atsisakyti ji tiesiog negalėjo. Pagyvenusi prabangiajame Dubajuje, lietuvė vis tik nusprendė grįžti į Londoną.

Rūta Grumovskytė

„Esu pinigų vergė ir to neslepiu“, – laidoje antradienio vakarą pripažins Rūta. Ji jau daug metų puoselėja pažadą sau, kad už savo sutaupytus pinigus, be niekieno pagalbos, nusipirks butą gimtajame Kaune. „Noriu bent per atostogas grįžti į Lietuvą ir ten leisti laiką su šeima. Norėčiau rengti vaikų stovyklas, nes atrodo, kad daug išmokau ir galiu kažką naujo duoti“, – tikins Rūta Grumovskytė. Laida „Emigrantai“ – jau šį antradienio vakarą, 19.30 val. per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)