Pirmasis ant NML scenos užlipo Amberlife ir, prieš pradėdamas dainuoti „Fly“, tarė: „Aš noriu visų paprašyti - išjunkite savo telefonus, nebalsuokite - paklausykite mano muzikos.“ Kai kurie jo gerbėjai turėjo sutrikti. Po to į sceną užlipo „Yva“.

Gražiosios merginos su Natali priešakyje neprašė nebalsuoti, bet joms uždainavus, kai kurie jų gerbėjai taip pat turėjo sutrikti. Tačiau po kelių akimirkų abiejų pusių gerbėjai atsigavo ir, nors ir paprašyti nebalsuoti, ėmėsi telefono aparatų. Visos kovos metu rezultatas buvo beveik lygus ir tik per paskutines dvi sekundes „Yva“ dviem balsais 619:621 aplenkė Amberlife. Rezultatas 1:0 „Yvos“ naudai.

Antroji kova. „Yva“ dainuoja „Būki, būki su manim“. Amberlife pristato savo draugus Walter & Kazha. Vyrukai trise atlieka ne tik „Eurovizijos” konkurse, bet ir Lietuvoje populiarų kūrinėlį „The war is not over”. Rezultatas 1070:741. Vadinasi, Amberlife gerbėjai nebeklauso savo numylėtinio ir vis dėlto balsuoja. Gal dėl to Amberlife veidas išlieka abejingas net tada, kai draugai iš Latvijos jį sveikina su pergale.

Trečioji kova. „Mano gyvenimas - meilė, taika ir muzika,“- sako Amberlife. Salė turėtų būti pagarbiai nuščiuvusi, tačiau taip nėra. Ne iš karto mirtingieji atpažįsta tikruosios tiesos skelbėjus. „In my life“ dainuoja Amberlife. „Vasara atėjo ir prasidėjo,“- jam atsako Natali su „69 danguje“ merginomis. „Bet gi vasara jau praėjo,“- matyt, svarsto balsuotojai ir skambina už Amberlife. 772:699 laimi Amberlife.

Ketvirtoji kova. „Yva“ merginos, atrodo, tikrai nepyksta, kad Amberlife laimi. Natali net pasipuošia marškinėliais su užrašu: „Su Zvonkum gaudau kaifą, bet myliu Amberlifą“ ir dainuoja dainą „Berniukams“. Tačiau Amberlife - nepajudinamas, kaip akmuo: „Aš renkuosi ne jus, merginos,o muziką.“ Atlikėjas į sceną pasikviečia „Kelio į žvaigždes“ dalyvę „Raketos“ narę Astą ir dainuoja „My lover‘s gone“. 1107: 1017 vėl laimi Amberlife. Nors merginos jau nebeturi šansų laimėti varžybų, garbės taškas joms tikrai praverstų.

Penktoji kova. Amberlife savo gerbėjus pamalonina akustiniu „In your eyes“ variantu. „Yva“ į sceną pasikviečia Stano, o šis paprašo minutės pertraukėlės.

Džentelmeniškasis Stano jos metu žiūrovams rėžia prakalbą apie pagarbą moterims: „Aš girdėjau čia visokių žodžių apie „Yvą“. Negalima sakyti, kad „Yva“ yra šūdas, jos gi pagaliau yra moterys!”- paauklėja jaunimą romantiškasis dainininkas ir dainuoja su Natali savo dainą „Neišeik“. Nors „Yvos“ gerbėjai bando uždirbti nerginoms nors garbės tašką, tačiau iki jo pritrūksta vienintelio skambučio! 499:498 laimi Amberlife. Nors ir prašęs už jį nebalsuoti, Amberlife užtikrintai laimi varžybas 4:1. Tačiau jo dar laukia kova „Va Bank“ , kurioje jis susirungs su Vudžiu ir „Kelio į žvaigždes“ kompanija.

Kova „Va Bank“. Vudis dainuoja „Du kart du“- Amberlife „Another day“. Ir štai jau taisykle tampantis paradoksas - vos kelias savaites žinomi pradedantys dainininkai nugali ne vienerius metus sunkiai populiarumo ir pripažinimo siekusius atlikėjus. 985:998 laimi Vudis ir draugai.

Ateinantį sekmadienį NML profesionalų kovose - Irena Starošaitė ir Deivis.

Šaltinis
Nacionalinė Muzikos Lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją