Dizaineris savo atsiprašymą išpublikavo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Visi manęs klausinėja nuo ryto iki vakaro! Bet dabar dirbu labai įtemptai ir atsakingai, brangi kiekviena minutė! Taigi dar kartą atsakau visiems, kas skaito feisbuką. ATSIPRAŠAU, nuoširdžiai sakau, nesupratau, su kuo kalbėjau, buvau naivus ir manimi pasinaudojo! Ant manęs galite pykti, kiek norite! Tik labai prašau nesipykite tarpusavyje! Mūsų ir taip mažai! Dėkingas tiems, kurie mane suprato ir palaiko! Jūsų tiek daug! Dirbu juodai! Kad kolekcijos pristatymas būtų tobulas, laukiu Jūsų visų“, – feisbuke rašė dizaineris J. Statkevičius.

Savo veiksmus J. Statkevičius paaiškino ir laidoje „Nuo... Iki...“.

„Mano telefonas lūžo nuo palaikymo žinučių, kurių gavau iš viso pasaulio. Gavau ir grasinimų. Tačiau su jais labai paprasta – visos grasinančios žinutės perduodamos pareigūnams“, – prisipažins dizaineris.

Madų kūrėjo Juozo Statkevičiaus interviu Kremliaus portale „Sputnik“ pasirodė praėjusio pirmadienio popietę. Jame iš dizainerio lūpų Lietuvai buvo skiriami kartūs žodžiai. Anot Juozo, „Padėtis Lietuvoje pasikeis tik tada, kai pasikeis visa valdžia, įskaitant ir prezidentą“, „To, kas vyksta Lietuvoje, neįmanoma kentėti“, „Rusija mano mylima šalis, dievinu Rusiją“, „Aplink mus tik priešai. Lenkai – priešai, rusai – priešai, latviai – priešai“, „Per 27-erius Nepriklausomybės metus Lietuvoje niekas nepasikeitė“. Tai tik keletas dizainerio minčių, kurios buvo cituojamos skandalingame interviu.

Kalbėdamas su LNK laida „Nuo... Iki...“, Juozas Statkevičius prisimins, kad interviu Kremliaus propagandiniam portalui „Sputnik“ davė daugiau nei prieš mėnesį, rašoma pranešime spaudai.

Jis prisimins aplinkybes, kuriomis buvo duotas skandalingasis interviu vėlų vakarą, jam grįžtant namo. „To puslapio atstovai man skambino daugiau nei dešimt kartų – atsiliepiau neapsikentęs. Ne tik nesupratau, iš kur man skambinama, tačiau, tiesą sakant, net nenugirdau. Daug klausinėjo apie spektaklius, teatrą“, – pasakos Juozas.

Interviu laidai „Nuo... Iki...“ Juozas Statkevičius teigs gavęs gerą pamoką. „Dabar būsiu pamokytas, belieka atsiprašyti, – sakys Juozas ir pakartos. – Nuoširdžiai atsiprašau, nes nesupratau, su kuo šneku. Žodžiai buvo pastiprinti ir išimti iš konteksto“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (781)