Režisieriaus Tomo Hooperio serialą "Elžbieta I" su ryškiomis anglų teatro ir kino žvaigždėmis - "Oskaro" laureatu Jeremy Ironsu ir Helen Mirren - Lietuvos kino studijoje nufilmavo britų "Company Television Productions". Filmavimo darbai Lietuvoje buvo baigti liepos pabaigoje.

Dramoje vaizduojamas laikotarpis apima vienos iškiliausių Anglijos istorijos asmenybių - karalienės Elžbietos, XVI amžiuje suvienijusios Angliją ir padariusios ją galinga Europos valstybe, viešpatavimo antrąją pusę. Daug dėmesio skiriama karalienės romantiškiems ryšiams su ilgamečiu mylimuoju grafu Leicesteriu ir perpus jaunesniu grafu Essexu, kurį suvaidino aktorius Hugh Dancy.

Rašant scenarijų Elžbietos žodžiai surinkti iš tikrų XVI amžiaus dokumentų. Remiantis originaliais planais, Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose buvo atkurti tikslaus dydžio karališkųjų Whitehallo rūmų kambariai. Epizodiniuose vaidmenyse nusifilmavo lietuvių aktoriai Ramūnas Rudokas, Rimantas Bagdzevičius ir Vidas Petkevičius.

Lietuvos kino studijos žiniomis, nė viena Lietuvos televizija nėra įsigijusi leidimo rodyti šį serialą, kaip ir kito šįmet Lietuvoje užsienio kompanijos sukurto televizijos filmo apie popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą.

Šiuo metu Vilniuje vyksta paruošiamieji darbai kino juostos "Kalnietis. Šaltinis" su aktoriumi Adrianu Paulu filmavimui. Praėjusią savaitę į Vilnių atvyko filmo režisierius Brettas Leonardas ir kaskadininkų meistras Eddie'is Stacey, dirbęs filme "Gladiatorius" ir rengsiantis lietuvių kaskadininkų komandą.

Jau prasidėjo aktorių atranka keletui vaidmenų. Joje dalyvauja ne tik žinomi lietuvių aktoriai, bet ir pramogų verslo atstovai.

"Kalniečio" filmavimą planuojama pradėti spalio 17 dieną. Daugiausia bus dirbama Vilniuje, dar keletas scenų numatyta Klaipėdos uoste.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją