Šiandien ji fotografuoja po gydymo plaukų netekusias moteris.

„Aš asmeniškai neišgyvenau dėl plikos galvos, tačiau daugeliui moterų tai tampa tragedija. Šiuo projektu noriu padrąsinti moteris nesislėpti po perukais. Plika moteris – taip pat graži moteris“, - sako V. Kairaitytė. Jos ir kitų žmonių skaudžios istorijos nuskambės ketvirtadienį laidoje „Valanda su Rūta“, rašoma pranešime spaudai.

Laidoje dalyvaus ir žurnalistė Rūta Janutienė. Moteris papasakos, kaip jai teko atlaikyti krūties vėžio gydymą ir kaip pasikeičia gyvenimas išgirdus diagnozę.

Kitai laidos pašnekovei - beglobių gyvūnų organizacijos „SOS gyvūnai“ vadovei Ilonai Reklaitytei diagnozė nuskambėjo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Ketvirtos, paskutinės stadijos, plaučių vėžys nepalaužė moters. Maža to, dviejų vaikų mamai teko patirti ir skyrybas su ja apgaudinėjusiu vyru.

„Sutapimas ar ne, bet, palikus nuolat mane skaudinusi vyrą, liga atsitraukė, nors gydytojai nieko gero nežadėjo“, - išgyvenimais pasidalins moteris.

Advokatui Žilvinui Mišeikiui gyvenimas taip pat pateikė staigmeną. Keturiasdešimties dar nesulaukusiam aktyviam vyrui buvo diagnozuota nepagydoma liga – išsėtinė sklerozė.

„Tris paras pražiūrėjau į vieną tašką. Sunkiai įmanoma nusakyti būseną, kai sužinai, kad nuo šiol ką bedarytum anksčiau ar vėliau pavirsi „daržove“. Prisipažinsiu – norėjau iššokti pro langą“, - prisimins su liga kovojantis advokatas.

Seimo narė Dovilė Šakalienė - atvira iki ašarų. Jauna moteris papasakojo, kaip prieš dvejus metus išgirdo sunkią diagnozę. „Jums vėžys”, - telefonu moteriai pranešė medikė.

„Pirmoji mintis buvo, o, Jėzau, nejaugi tikrai vėžys?! O antroji - taigi mano vaikas yra paauglys! Tada jam buvo 15 metų. Pagalvojau: kokia kiaulystė būtų numirti mamai. Ir tada pasakiau sau –
nemirsiu!“ - pasakojo sunkią operaciją ir gydymą atlaikiusi D. Šakalienė.

Stiprių žmonių – stiprios istorijos ir patarimai, kaip nepalūžti išgirdus sunkią diagnozę - jau šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK laidoje „Valanda su Rūta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)