Kaip prisimena „X Faktoriaus“ režisierius Mindaugas Meškauskas, atėjus antrajam sezonui kūrybinė komanda susidūrė su sunkumais. Įvyko tragedija ir projektas neteko aktoriaus Vytauto Šapranausko. Legendinės teatro, kino ir televizijos žvaigždės praradimas visai komandai buvo didelė tragedija.

„Mes netekome vieno teisėjo. Reikėjo galvoti, kas užims Šapro vietą. Tai buvo labai sudėtingas sprendimas. Šapras buvo toks galingas ir su tokia jėga, kad bet kuris kitas, atsisėdęs į jo vietą, būtų sutrintas Šapro šleifo“, – sunkią situaciją prisimena režisierius.

Kūrybinė komanda nusprendė, kad Anapilin iškeliavusio aktoriaus vietą užims Marijonas Mikutavičius. Dainininkas buvo pirmojo „X Faktoriaus“ sezono vedėjas, tad puikiai išmanė projekto specifiką.

„Žinoma, buvo šiek tiek baimės. Visi žinome, kokia kultinė asmenybė buvo Vytautas Šapranauskas. Ateiti į jo vietą nebuvo lengva. Žmonės dažnai inertiškai tikisi, kad pakeisti gerus galima tik gerais arba geresniais“, – jau šį vakarą kalbės M. Mikutavičius.

„Marijus yra mūsų scenos legenda. Nebuvo klausimų, ar jis gali būti teisėjo pozicijoje“, – įsitikinęs S. Urbonavičius-Samas.

„Aš sau pasakiau, kad negaliu pakeisti Vyto. Vadinasi, turiu būti savimi tiek, kiek man išeina“, – pasakos M. Mikutavičius.

„Tai sudėtingiausias šou televizijos pasaulyje. Ryškiausi projekto dalyviai iš karto keliauja į A lygį“, – įsitikinęs šou prodiuserius ir teisėjas Saulius Urbonavičius-Samas.

Tūkstančiai nori tapti „X Faktoriaus“ dalimi, tačiau durys į finalines projekto transliacijas atsiveria tik talentingiausiems.

Specialios laidos „X Faktorius“. Kaip gimsta žvaigždės“ metu taip pat bus atskleista, kaip kuriamas šis projektas, įvardinta jo populiarumo paslaptis. Laidoje bus prisiminti ryškiausi dalyviai – tie, kurie nors ir nelaimėjo projekto, tačiau dabar užima svarbią vietą Lietuvos šou verslo pasaulyje. Savo sėkmės istorija dalinsis dviejų paskutinių sezonų nugalėtojos – Monika Pundziūtė-Monique ir Iglė Bernotaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)